Ostali sportovi

[ Izvor: Mediji ]

29. 08. 2022. 19:02 1

Portoriko nemoćan protiv "Orlova"

Odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je Portoriko u okviru drugog kola grupne faze Svetskog prvenstva maksimalnim rezultatom 3:0 i tako obezbedila plasman u drugu fazu takmičenja.

Portorikanci su kao apsolutni autsajderi dobro otvorili meč, poveli sa 5:3, ali je onda usledila serija naših odbojkaša od 7:0 i vođstvo od 10:5.

Nastavak seta doneo je održavanje stečene prednosti izabranika Igora Kolakovića, imali su srpski odbojkaši prednost od 24:21 i tri set lopte, ali nisu uspeli da ih iskoriste. Prvi set se rešavao na razliku, a Srbija je bila sigurnija i dobila taj deo igre sa 26:24.

I drugi set je Srbija otvorila odlično, povela sa 11:7, ali je Portoriko napravio seriju od 4:0 i izjednačio na 1:1.

Tada je usledila serija i na drugoj strani, Kolaković je zatražio tajm-aut, što je za plod imalo seriju 4:0 naših odbojkaša, a do kraja seta nije bilo problema da se ta prednost i održi. Treći set obeležio je Aleksandar Atanasijević svojim razornim servisima, kojim je Srbija došla do prednosti od 9:2.

Kasnije nije bilo povratka za Portorikance, te je treći set, a i meč završen rezultatom 25:16. Ovom pobedom srpski odbojkaši osigurali su mesto u narednoj fazi takmičenja. U poslednjoj rundi naša selekcija će se sastati sa selekcijom Tunisa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati