Fudbal

[ Izvor: Mozzartsport ]

25. 03. 2024. 09:30 2

Selekcija koja nije pobedila 20 godina

Bio je to april 2004. godine, kada je San Marino pobedio Lihtenštajn sa 1:0, što je bila prva, istorijska, pobeda fudbalske reprezentacije ove zemlje sa severoistočnih obronaka Apenina sa površinom od samo 61 kvadratnih kilometara i nešto više od 30.000 stanovnika.

Svi su očekivali da će negativni rekord da bude srušen ovog meseca jer je San Marinu na noge dolazio "neugodni" Sveti Kristofer i Nevis, ali u dva meča nije uspela da padne malena zemlja sa Kariba, iz Centralne Amerike, najmanja država na zapadnoj hemisferi. U prvom meču ovih selekcije bilo je 1:3, dok je u nedelju uveče bilo bez golova, pa će San Marino narednog meseca da „proslavi“ dve decenije bez trijumfa.

Od poslednje pobede pre 20 godina, San Marino je odigrao 139 utakmice i nje osetio slast trijumfa. Zanimljivo, za dve decenije ova egzotična selekcija, do dvomeča sa ovom karipskom zemljom, vodila je samo šest minuta i to protiv Malte u avgustu 2012. godine.

Ako je za utehu, pre četiri dana, San Marino je poveo golom Berardija iz penala u 21. minutu, ali radost je trajala samo 10 minuta. Terel je izjednačio, a Barli u finišu prvog poluvremena preokrenuo rezultat u Seravelju. U nastavku je Panajato postigao gol za konačnih 1:3. I u drugom odmeravanju snaga San Matino je bio blagi favorit, ali nije uspeo da slavi.

San Marino je rangiran na 210. mestu FIFA rang liste, što je poslednja pozicija, dok je Sveti Kristofer i Nevis na 147.

Prošlog decembra San Marino je promenio selektora. Umesto Fabrsiija Konstantinija stigao je Roberto Čevoli. Ove godine kreće novo izdanje Lige nacija, pa je to šansa za San Marino da prekine ovaj neverovatni post.

Zanimljivo, u prethodnim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, Danska i Finska su slavili protiv ove selekcije samo sa 2:1. Nije osvojen ni bod na 10 utakmica, uz gol-razliku 3:31.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati