Zabava

[ Izvor: Mediji ]

22. 04. 2024. 10:32 1

Jelena Tomašević pobedila na Beogradskom proleću: Poslušajte pesmu!

Pevačica Jelena Tomašević sa pesmom "Veruj mi da verujem" pobednica je festivala "Beogradsko proleće 2024" koji je u subotu veče održan u MTS dvorani.

Prošlogodišnja pobednica Tijana Bogićević uručila je nagradu Jeleni Tomašević koja je osvojila prvo mesto na osnovu glasova publike.

- Tijana Bogićević mi se smejala malopre, nisam znala da je to pobednička nagrada kad sam izašla da je primim... (smeh) Mislila sam da je to jedna od nagrada koja se dodeljuje. Kad su mi rekli da ponovo otpevam pesmu bila sam, onako, iznenađena! - rekla je Jelena po proglašenju pobednika.
- Ovo je fantastičan festival gde možete da prezentujete pop pesmu na jedan lep način - dodala je Jelena Tomašević.

Drugo mesto na osnovu glasova publike osvojila je Vana sa pesmom "Razlog", dok je trećeplasirana Ekstra Nena (Priča o meni), saopštili su voditelji manifestacije, glumica Dragana Mićalović i njen kolega Milorad Damjanović.

Njih dvoje su, na početku programa, izveli kompoziciju "Beograde", poznatu u interpretacijama Dušana Jakšića (1927-2009) i Đorđa Marjanovića (1931-2021).

Žiri "Beogradskog proleća" odlučio je da nagradu za najbolju interpretaciju dodeli Goci Tržan za pesmu "Pelin", a najbolja kompozicija je "Slomi" koju je Leontina napisala za Danijela Alibabića.

Nagradu žirija za najbolji tekst je dobio Branko Klanšček za numeru Ekstra Nene, dok je za aranžman numere "Trag u vremenu", koju je otpevao Nemanja Radošević, nagrađen Dušan Alagić.

O nagradama je odlučivao žiri kojim je predsedavala Bogićević, a činili su ga muzičar Srđan Marjanović, direktor ''Jugotona'' Natalija Cajić, Sandra Subotin, glavna i odgovorna urednica "Blic žene" i Marko Spalević, PR ''Sava'' Centra.

Specijalna nagrada Naksi radija pripala je Aleksandru Čoviću za pesmu "Nije me strah" koju je izvela njegova grupa Regina.

Priznanje za poseban doprinos srpskoj i jugoslovenskoj muzici dobila je višestruka učesnica "Beogradskog proleća" Bisera Veletanlić. Pripala joj je nagrada napravljena od dela bakarnog krova, sačuvanog prilikom rekonstrukcije MTS dvorane.

Veletanlić je izvela pesmu "Ne plači" koja joj je donela pobedu na "Beogradskom proleću" 1971.

Pevačica Bojana Stamenov je, u spomen na nedavno preminulu umetnicu Slađanu Milošević, otpevala njenu numeru "Simpatija", izvedenu na "Beogradskom proleću" 1978. Stamenov je izvela i pesmu koja je pobedila godinu dana kasnije, hit Maje Odžaklijevske "Daljine".
Dušan Svilar interpretirao je pobedničku festivalsku pesmu iz 1972, "Pesnikovu gitaru" Mikija Jevremovića (1941-2017), kao i numeru "Nokturno" Olivera Dragojevića (1947-2018), sa "Beogradskog proleća" 1979.

Nevena Božović je podsetila na baladu sa "Beogradskog proleća" 1994, "Napustio si sve", s početka karijere Maje Nikolić. Izvođače je pratio orkestar na čelu sa dirigentom Ivanom Ilićem.

Na video-bimu su prikazivani kratki filmovi o istorijatu "Beogradskog proleća" i MTS dvorane, nekadašnjeg Doma sindikata.

Treće "Beogradsko proleće" oživelo je 2022. godine tradiciju čuvenog jugoslovenskog festivala zabavne muzike.

Ove godine 19 takmičara se borilo za titulu na prestižnom festivalu: Goca Tržan, Jelena Tomašević, Extra Nena, Vanna, Regina, Milan Bujaković, Tamara Živković, Marija Mirković, Jasna Gospić, Mika Muminović, Danijel Alibabić, Ana Petan, Nemanja Radošević, Dule Lušin, Filarri, Đole Boem, Bojan Marović, Sloba Bajić, Petar Vagner Fantom.

Vremeplovom unazad, tačno 63 godine ranije - 17. aprila 1961. godine na sceni Dvorane doma sindikata, današnje MTS Dvorane, počeo je svoj glamurozni život prestižni FESTIVAL ZABAVNE MUZIKE koji je smatra se bio pandan tadašnjem Opatijskom festivalu, kao i Italijanskom festivalu u San Remu. Prestižni Festival tradicionalno se održava treću godinu, nakon obnavljanja u mts Dvorani.

Poslušajte ovogodišnju pobedničku pesmu:

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati