Ostali sportovi

[ Izvor: Index.hr ]

05. 05. 2022. 13:04 1

Umro čuveni vaterpolista, bivši olimpijski šampion

U Zagrebu je u 78. godini nakon duge i teške bolesti preminuo trofejni jugoslovenski i hrvatski vaterpolista Ronald Lopatni.

Karijeru je započeo 1958. u Medveščaku, tadašnjem Napretku, za koji je igrao do 1968. godine, a potom je prešao u zagrebačku Mladost s kojom je osvojio po tri titula evropskog prvaka (1968, 1969, 1971) i prvaka Jugoslavije (1969, 1970, 1971).

Dva puta je puta proglašavan najboljim vaterpolistom Jugoslavije (1970, 1971).

Sa reprezentacjom Jugoslavije bio je olimpijski šampion u Meksiku 1968. godine, a osvojio je i dve bronzane medalje sa evropskih prvenstava u Utrehtu 1966. i Barseloni 1970. uz dva zlata s mediteranskih igara u Tunisu 1967. i Izmiru 1971.

Lopatni je bio vaterpolo avangarda u svoje vreme, u igri se više oslanjao na brzinu i tehniku nego na snagu, kako je to tada bio slučaj.

Osim brzine i žestine, imao je osobine svestranog igrača koji pokriva sve pozicije. Bio je sjajan šuter, opasan strelac, kako sa distance, tako i sa proplivavanje, što mu je u suštini bila specijalnost. Karijeru je okončao 1973. sa 29 godina.

U godinama nakon igračke karijere Lopatni je nastavio da okuplja sam zagrebački, pa i širi džet-set u svom ekskluzivnom restoranu u središtu Zagreba. Njegove supruge su bile poznata pevačica Tereza Kesovija, kao i glumica Mia Begović.

Datum i vreme sahrane Ronalda Lopatnog bite objavljeni naknadno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati