Ostali sportovi

Direktno.rs

20. 10. 2021. 21:34 0

Tri kluba u eliti: Zvezda posle drame do Lige šampiona!

Vaterpolisti Crvene zvezde plasirali su se u grupnu fazu Ligu šampiona, pošto su u dve utakmice treće runde kvalifikacija bili bolji od italijanske Savone. Crveno-beli su u Italiji slavili sa 9:8, dok su u revanšu na Dorćolu, pred punim tribinama, odigrali nerešeno 11:11 i na taj način su se pridružili Radničkom i Novom Beogradu u grupnoj fazi, gde će Srbija imati po prvi put tri predstavnika.

Zvezda će igrati u grupi B, u kojoj su Jug, Marsej, Pro Reko, Hanover, Špandau, Steaua i OSC, dok su u grupi A Radnički, Novi Beograd, Olimpijakos, Jadran Split, Ferencvaroš, Dinamo Tbilisi, Breša i Barseloneta.

Crveno-beli odigrali odlično prvo poluvreme u Beogradu, pošto su u prvoj četvrtini vodili 4:2, a sredinom drugog perioda i 6:2. Tada su se malo domaći opustili, što je Andrea Fondeli iskoristio i sa tri gola smanjio na 6:5.

U nastavku se igralo gol za gol sve do završnice treće četvrtine, kada je Savona preokrenula na 8:7. Zvezda je dva puta stizala do izjednačenja preko Veljka Tankosića i Gavrila Subotića, te se sa rezultatom 9:9 ušlo u veoma neizvesnu završnicu.

Četiri minuta pre kraja najbolji strelac Crvene zvezde, Veljko Tankosić, postigao je gol za novi preokret i vođstvo od 10:9, crveno-beli su se potom odbranili sa igračem manje, da bi odmah u narednom napadu Bogdan Đurđić povisio na 11:9 i Zvezda je tri minuta pre kraja imala lepu prednost.

Ipak, Savona je uspela da dođe do novog izjednačenja, ali je ekipa Aleksandra Filipovića sačuvala loptu u poslednjem napadu i obezbedila plasman u grupnu fazu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati