Ostali sportovi

[ Izvor: Sportklub.rs ]

22. 06. 2021. 15:01 0

Ubrali "lale" i ostali u igri za polufinale

Odbojkaši Srbije zabeležili su 10. pobedu u Ligi nacija, pošto su u 14. kolu savladali selekciju Holandije 3:2 (25:21, 21:25, 25:18, 21:25, 17:15). Izabranici Slobodana Kovača ostali su u borbi za polufinale elitnog takmičenja.

Velika borba vodila se u Riminiju između Srbije i Holandije, a evropski šampioni slavili su tek pošto su iskoristili treću meč loptu u tajbrejku. Na taj način, plava četa je ostala u borbi za fajnal-for, a hoće li igrati polufinale znaće se tek pošto se odigraju mečevi poslednjeg, 15. kola.

Srbija je trenutno četvrta sa skorom 10-4, ali svoje utakmice tek treba da odigraju Francuska i Rusija.

Tajbrejk je odlično počeo Luburić, pa je Srbija povela 6:1. Nisu odustajali Holanđani, pa su prišli na 11:10. Pošto je Adringa probio trojni blok, bilo je i 12:12. Servis greškom Adringe, Srbija je došla do meč lopte. Ter Hos je izjednačio na 14:14. Imala je Srbija još jednu meč loptu, ali je nije iskoristila. Luburić je potom pretvorio treću meč loptu u pobedu.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Dražen Luburić sa 32 poena, po 12 su osvojili Petar Krsmanović, Marko Ivović i Miran Kujundžić. Kod Holanđana se istakao Stijn van Tilburg sa 21 poenom, dok je Tijs ter Horst brojao do 17 poena.

U poslednjem kolu Srbija će igrati protiv Kanade.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati