Ostali sportovi

Milan Zarić

10. 03. 2020. 19:13 0

NIŠTA OD OSVETE Španci opet kobni po "delfine"

Vaterpolisti Srbije nisu uspeli da se revanširaju Špancima za poraz u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, pošto su večeras izgubili u četvrtfinalu Svetske lige - 11:13 (3:3, 1:5, 3:2, 4:3).

"Delfini" su motivisano ušli u meč, bili su rešeni da vrate milo za drago "furiji", pa su napadački veoma dobro izgledali u prvoj četvrtini. Tada je Ćuk doneo prednost našoj selekciji, međutim Španci su se vratili, pa su došli do preokreta - 1:2.

Imao je u prvom kvartalu šansu Mandić da poravna, no u tome nije uspeo. Ali, ono što njemu nije pošlo za rukom, jeste Drašku Gogovu, koji je najpre poravnao na 2:2, a onda i na 3:3 golom maltene sa pola terena.

Dakle, držali su naši momci priključak u uvodnom periodu, ali se onda u drugoj četvrtini sve raspalo u igri reprezentacije Srbije. Odbrana čete Dejana Savića nije funkcionisala, ni u napadu nije štimalo, što su Španci iskoristili da steknu, ispostavilo se na kraju, presudnu prednost.

Koliko je "furija" bila dominantna u ovom delu igre, svedoči podatak da je drugi deo igre rešila u svoju korist sa 5:1, posle čega "delfinima" nije bilo povratka u meč.

Jesu oni rešili naredna dva perioda u svoju korist, sve su pokušali ne bi li došli do preokreta, međutim u tome nisu uspeli, pa su Španci na kraju slavili sa 13:11.

Plasirali su se na završni turnir Svetske lige, dok našim momcima ostaje nada da rivalu eventualno mogu da se revanširaju za dva vezana poraza na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati