Ostali sportovi

[ Izvor: Sport klub ]

11. 02. 2024. 17:34 0

Selektor Hrvatske nahvalio "delfine"

Ono što smo svi očekivali ove nedelje se i dogodilo. Vaterpolisti Hrvatske deklasirali su Kinu rezultatom 22:4 i na taj način zakazali veliki derbi četvrtfinala Svetskog prvenstva u Dohi protiv Srbije.

Taj meč će se igrati u utorak od 17 sati, ulog je veliki, ali obe selekcije će u njega ući dosta rasterećenije jer su samim plasmanom među osam najboljih obezbedile plasman na Olimpijske igre.

Ivica Tucak, selektor Hrvatske, govorio je o narednom velikom duelu na Svetskom prvenstvu.

- Biće to jedna teška utakmica protiv rivala koji ima sav moj respekt. Ja se svakoj utakmici sa Srbijom istinski radujem. Jedna vaterpolo sila, gigant. Imali smo mnogo mečeva u prošlosti, nekada pobede oni, nekada mi. U četvrtfinalu neka pobedi vaterpolo, neka dobije ko bude bolji - rekao je Tucak za Sportklub.

Ne smatra da postoji favorit pred taj meč.

- Ne baš. Srbija je sa šestoricom igrača u timu koji su osvojili zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju. Imaju trojicu, četvoricu vrhunskih pojedinaca. Međutim, i mi imamo sigurno šanse za pobedu. Igramo već dugo vrhunski vaterpolo i to nam daje za pravo da se nadamo povoljnom ishodu - dodaje Tucak.

Nije želeo da komentariše bolje nastupe "delfina" u odnosu na nedavno Evropsko prvenstvo.

- Ne bavim se previše time, šta se promenilo kod njih, šta nije. Odigrali su briljantnu utakmicu protiv Crne Gore, protiv Amerike je to bilo puno lošije. Kao i svaka reprezentacija ima uspone i padove, ali može da pobedi svakoga na svetu. Maksimalno ćemo da se spremimo i verujem da imamo snagu, kvalitet i motiv da odemo u polufinale. Ako se to ne desi - čestitaćemo rivalu, mi smo pravi sportisti - zaključio je Tucak.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati