Ostali sportovi

[ Izvor: Sportklub ]

27. 10. 2019. 09:33 0

KAKAV GAF JAMAHE Greška Vinjalesa omogućila trijumf šampionu

Vozač Repsol Honde Mark Markez slavio je na Velikoj nagradi Australije, 17. trci ovogodišnjeg Moto GP šampionata.

Španac je na stazi "Filip Ajland" upisao petu pobedu zaredom, 11. ove sezone, a 81. u karijeri, pretekavši Maverika Vinjalesa na Jamahi na početku poslednjeg kruga.

Vinjales, međutim, nije bio najbliži Markezu na kraju, pošto je napravio veliku grešku nekoliko krivina pošto je izgubio vođstvo. Tako je kao drugoplasirani kroz cilj prošao Kal Kračlou na Hondi ekipe LCR, dok je treće mesto zauzeo domaći vozač Džek Miler, koji brani boje Pramak Dukatija.

Velika nagrada Australije pružila je mnogo uzbuđenja, a u prvih deset krugova osmorica vozača su se borila na samom čelu. Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi je bio taj koji je poveo, na prvoj poziciji se potom iznenađujuće našao i Andrea Janone na Apriliji, potom i Kračlou, da bi zatim kontrolu preuzeo Vinjales.

Zajedno sa šampionom, vozač Jamahe je uspeo da se odvoji od rivala, a razlika između vodeće dvojice bila je minimalna. Markez nije ni pokušao da napadne za vođstvo tokom 15 krugova, da bi to učinio na startno-ciljnom pravcu na kraju pretposlednjeg kruga, a Vinjales nije imao odgovor na to. Mlađi od dvojice Španaca napravio je veliku grešku samo nekoliko krivina kasnije i ostao bez plasmana, pa je Kračlou nasledio drugu poziciju.

Markez je titulu obezbedio još u Tajlandu, a dve trke pre kraja sezone ima 375 bodova, 135 više od Dovicioza, dok je Rins preuzeo treće mesto i sada ima 183.

Naredna trka Moto GP šampionata vozi se već narednog vikenda za Veliku nagradu Malezije na stazi "Sepang".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati