Košarka

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

22. 10. 2024. 09:48 0

Denver završio ogroman posao, Jokić će biti srećan

Denver Nagetsi nastavljaju sa čuvanjem jezgra tima koji je organizaciji iz Kolorada 2023. godine doneo jedinu šampionsku titulu u istoriji. Posle Nikole Jokića, Majkla Portera juniora i Džamala Mareja, sada je poznato da će (barem) u naredne tri sezone Nagetsi moći da računaju i na svog krilnog centra, Erona Gordona, inače Nikolinog omiljenog klupskog saigrača.

Američki mediji preneli su u ponedeljak da je Eron Gordon produžio ugovor sa Denverom na četiri godine, tokom kojih će zaraditi 133 miliona dolara.

Dobra vest za Nagetse je to što je ugovor konstruisan tako da će u prve dve sezone zarađivati manje (22,8 miliona), nego u narednim (37,1 milion). Na taj način sačuvaće oko 10 miliona Denveru i, možda još značajnije, omogućiti finansijsku fleksibilnost koja je veoma značajna u svetlu novog kolektivnog ugovora potpisanog prethodne godine.

Prethodne sezone Gordon je igrao veoma dobro i u proseku je u dresu Nagetsa beležio 13,9 poena, 6,5 skokova i 3,5 asistencija. Ipak, procenat šuta za tri poena mu je drastično pao u odnosu na šampionsku sezonu, u kojoj je bio na 34,7%. U prethodnoj je Gordon trojke šutirao sa tek 29% uspešnosti.

Gordon je i dobar prijatelj Nikole Jokića, a mnogi pamte fotografije iz Sombora koje su zabeležene kada je Amerikanac tokom leta 2023. godine došao u Srbiju da poseti saigrača.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Tvrda glava

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati