Košarka

[ Izvor: Mediji ]

02. 08. 2024. 15:20 0

Nikola Jokić treći u trci za MVP-ja OI

Srpski košarkaš Nikola Jokić pao je za jedno mesto posle drugog kola i trenutno je treći u trci za najkorisnijeg igrača Olimpijskih igara, saopštila je danas Svetska košarkaška federacija (FIBA).

Jokić je trenutno iza lidera, Amerikanca Lebrona Džejmsa i drugoplasiranog Kanađanina Šeja Gildžusa-Aleksandera. Srpski košarkaš u prve dve odigrane utakmice ima prosek od 17 poena, 10 skokova, 8,5 asistencija i tri ukradene lopte, za indeks korisnosti 29,5.

Zanimljivo je da je Jokić posle drugog kola pao na treće mesto iza Šeja Gildžusa-Aleksandera iako ima daleko bolji indeks korisnosti. Kanađaninov indeks je 24,5 u prve dve utakmice, ali ga je FIBA ipak svrstala ispred Jokića.

Košarkaš Oklahome u prve dve utakmice ima prosek od 18,5 poena, pet asistencija, 4,5 skokova, dve ukradene lopte i dve blokade.

Lider trke trenutno je Lebron Džejms iako ima manji indeks korisnosti i od Srbina i od Kanađanina - 21. Džejmsov prosek posle prve dve odigrane utakmice je 16,5 poena, sedam skokova i sedam asistencija, ali sajt FIBA ističe da ima fenomenalan procenat šuta iz igre - 63,6 odsto.

Četvrti na listi trenutno je Nemac Denis Šreder, a peti Kevin Durent (SAD).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Frizbi na žaru

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati