Košarka

[ Izvor: Mediji ]

15. 07. 2024. 19:02 0

NBA pojačanje stiže u Real!

Real stvara moćan tima za narednu sezonu, tim koji će nastojati da trofej Evrolige vrati iz Atine u Madrid. Pregovori su trajali relativno dugo, ali je dogovor postignut. Usman Garuba reprezentativac Španije i sada već bivši igrač Golden Stejte staviće paraf na ugovor do 2029. godine.

Garuba je nedavno sa reprezentacijom Španije izborio plasman na Olimpijske igre, misli su naravno usmerene ka Parizu, a kristalno je jasno da će stameni krilni centar biti znatno mirniji, s obzirom da je rešio dilemu gde će nastaviti karijeru posle Olimpijskih igara.

Usman Garuba je dete Reala. Igrao je za Madriđane do 2021. godine, kada se preselio u Hjuston, koji ga je draftovao kao 23. pika. Garuba nije imao značajnu ulogu u Hjustonu, proveo je dosta vremena i ekipi Rio Grande u razvojnoj NBA ligi, preselio se u Golden Stejt, ponovo je morao u razvojnu ligu, ovoga puta u ekipu Santa Kruz.

Garuba je očigledno zadovolji glad za NBA ligom, jer je doneo odluku da se vrati u Madrid. Dogovor je postignut, obe strane su zadovoljne, ostaje samo da se ozvaniči dolazak Garube koji će u Realu ostati do 2029. godine.

Garuba je sa Realom osvojio titulu u Španiji, bio je zvezda u razvoju Evrolige 2021. godine, bio je najbolji mladi igrač šampionata Španije iste godine, osvojio je titulu u Evroligi za igrače do 18 godina… Sa reprezenracijom Španije je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, zlatnu medalju na šampionatu Evrope za igrače do 18 godina, zlatnu i srebrnu medalju na šampionatima Evrope za igrače do 16 godina.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati