Košarka

[ Izvor: Mediji ]

05. 07. 2024. 15:28 0

Tavares dobio ugovor do kraja karijere u Realu

Košarkaš sa Zelenortskih Ostrva Valter Tavares potpisao je novi ugovor sa čelnicima Reala, saopštio je u petak klub iz Madrida. Kako je saopšteno, 32-godišnji Tavares je sa čelnicima kluba potpisao ugovor do juna 2029. godine, praktično do kraja igračke karijere, jer će po isteku ugovora novog imati punih 37 godina.

Prošle sezone je centar Reala imao 9,3 poena, 6,8 skokova, 1 asistenciju i 1,8 blokada po utakmici u Evroligi.

Za sedam sezona koje je do sad proveo u Realu, Tavares je sa klubom osvojio dve Evrolige, četiri titule prvaka Španije i dva Kupa kralja.

Tokom tih sedam godina osvojio je i brojne individualne nagrade, od kojih se izdvajaju MVP Fajnal fora Evrolige 2023. godine, tri izbora u idealnu petorku Evrolige (2021, 2022. i 2023) i MVP finalne serije španske lige 2022. godine.

Popularni Edi je već dugo nezaustavljiva sila u reketu "blankosa" sa kim god da igraju u Evropi i često je pravio razliku skokovima ili rasponom ruku kada treba da brani bilo koga.

Novi ugovor za Tavaresa stigao je nekoliko dana pošto su vernost madridskom klubu obnovili trener Ćus Mateo i Mario Hezonja, pa je jasno da klub ima dugoročan plan sa ekipom koja je prošle godine osvojila Evroligu, a ove godine izgubila finale od Panatainaikosa.

Tavares je pre boravka u Realu igrao i za Gran Kanariju od 2009. do 2015. godine, La Palmu na pozajmici, ali i Atlantu Hoks u NBA ligi, Ostin Sparse, Kanton Čardž, Bejkersfild Džem i Reptorse 905, te Klivlend Kavalirse 2017. pre nego što se preselio u Real.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sličnosti i razlike

Zoran Živković [05.07.2024.]




Video dana

Triput seci, jednom meri

Anketa

Ko je najviše razočarao na Evropskom prvenstvu?

Rezultati