Košarka

[ Izvor: Mediji ]

30. 06. 2024. 15:50 2

Sve je dogovoreno - Zvezda dovela pleja!

Košarkaš Baskonije Kodi Miler-Mekintajer potpisaće dvogodišnji ugovor sa Crvenom Zvezdom nakon što su se klubovi dogovorili oko otkupa njegovog ugovora, saznaje Sport Klub.

Miler-Mekintajer će biti peto pojačanje crveno-belih, koji su već doveli Uroša Plavšića, Ajzeu Kenana, Nikole Kalinića i Majka Dauma.

Crveno-beli su pristali da plate obeštećenje za 30-godišnjeg plejmejkera koji je u minuloj sezoni "eksplodirao" i postao tek treći u modernoj istoriji elitnog takmičenja koji je zabeležio tripl-dabl.

Sport Klub je ranije već ekskluzivno obelodanio da je Baskonija tražila 600.000 dolara kako bi se rastala sa naturalizovanim Bugarinom, a on je čak nuđen i svom bivšem klubu Partizanu.

Miler-Mekintajer je bio najbolji asistent Evrolige u sezoni 2023/24 budući da je sastav iz Baskije beležio 7,3 dodavanja u proseku.

Zanimljivo, Amerikanac je u sezoni 2020/202. bio košarkaš Partizana, ali nije ostavio dublji trag u timu koji su predvodili Vlado Šćepanović i Sašo Filipovski.

Bugarski reprezentativac je posle Partizana igrao za Burg, Andoru i Gazijantep, a prethodnu sezonu, u kojoj je napravio ogroman iskorak, proveo je u Baskoniji, uglavnom pod vođstvom trenera Duška Ivanovića.

Ranije u karijeri igrao je za Leuven, Parmu, Zenit iz Sankt Peterburga i Cedevitu Olimpiju.

Plejmejker je prošle sezone u Evroligi odigrao 39 mečeva, od kojih je samo tri započeo sa klupe. Miler-Mekintajer je prosečno beležio 9,6 poena, 4,4 skoka i 7,3 asistencija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Pomoć stiže

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati