Košarka

[ Izvor: Mozzart Sport ]

30. 06. 2024. 12:21 13

Komemoracija Draganu Kapičiću u sredu na Malom Kalemegdanu

Komemoracija povodom smrti legende jugoslovenske i srpske košarke Dragana Kapičića održaće se u sredu, 3. jula sa početkom u 12 sati u prostorijama KK Crvena zvezda na Malom Kalemegdanu.

Jedan od najvećih košarkaških radnika, veliki igrač i funkcioner je preminuo 24. juna u Beogradu u 75. godini života, a sahranjen je tri dana kasnije na Cetinju u porodičnoj grobnici.

Bio je jedan od najboljih košarkaša u istoriji Zvezde za koju je nastupao od 1966. do 1975. godine. Uz dve titule prvaka i tri nacionalna kupa, u istoriju se za sva vremena upisao 1974. godine osvajanjem trofeja Kupa pobednika Kupova u Udinama.

U dresu reprezentacije Jugoslavije osvojio je sedam zlatnih medalja. Osvojio je i tri srebrne medalje, na Evropskim prvenstvima u Kazerti i Napulju 1969. i u Esenu 1971, kao i na Svetskom prvenstvu u San Huanu 1974. godine.Na Evropskim prvenstvima za reprezentaciju Jugoslavije igrao je na 30 utakmica, na Svetskim prvenstvima odigrao je 13 utakmica, devet utakmica na Olimpijskim igrama i 19 na Balkanskim igrama. Ukupno je odigrao 169 utakmica za reprezentaciju Jugoslavije i postigao 1.484 poena.Funkciju predsednika Košarkaškog saveza Srbije sa uspehom je obavljao od 2007. do 2011. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Ritam mašina

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati