Košarka

[ Izvor: Mediji ]

25. 06. 2024. 15:15 3

Italijani tvrde: Zvezda Šengeliji daje više nego PAO i Barsa

Prethodnih dana ponovo se zavrtela priča o interesovanju Crvene zvezde za Tornikea Šengeliju koje datira još od prošlog leta, kada se transfer ipak nije realizovao.

Osvajač triple krune je u međuvremenu promenio trenera, ne i želju na poziciji "četiri" i Šengelija se savršeno uklapa u ono što crveno-belima treba - igrač sa velikim kvalitetom i iskustvom. Bolonjska redakcije Republike piše da je tema budućnosti reprezentativca Gruzije aktivnija nego ikad ranije. Virtus pregovara o uslovima ostanka, međutim isti izvor navodi da su se tri evroligaška kluba ozbiljno uključila u igru za potpis. Uz Zvezdu to su Barselona i Panatinaikos.

Republika tvrdi da je Zvezdina ponuda "najbogatija", odnosno da donosi Šengeliji najveću zaradu, s tim da je predložen ugovor samo na godinu dana. Barselona je navodno takođe vrlo jasna u nameri da angažuje Gruzina i nudi mu dugoročniju saradnju, mada se ne navodi da li su u pitanju dve sezone ili duže, s tim da je ponuđena plata slabija od onoga što bi dao klub sa Malog Kalemegdana.

Na kraju, poziv Panatinaikosa je najizazovniji iz razloga što se ipak radi o aktuelnom šampionu Evrope i sedmostrukom osvajaču Evrolige, mada je stvar u tome što Šengelija nije prvi izbor Ergina Atamana. Tačnije, "zeleni" pokušavaju da privole Sašu Vezenkova da dođe u Atinu i uradi nešto slično onom što je Kostas Slukas napravio pre godinu dana. Doduše, grčki as je tada direktno crveno zamenio zelenim, dok je Bugarin poslednjih godinu dana proveo u NBA ligi. On je nedavno obavestio čelnike Sakramento Kingsa da želi da ide i da ga stave na transfer pijacu, a čak ni povratak u Evropu nije isključen, ako u NBA ne bi dobio garancije značajnije uloge i minutaže u odnosu na ono što je dobio u srcu Kalifornije.Šengelija sa Virtusom ima opciju produžetka saradnje na još godinu dana koja bi mu donela dva miliona evra, ali se sada radi na korekciji uslova. Crvena zvezda je većinski završila posao na letnjoj pijaci, ali se još čekaju prvi plejmejker i krilni centar. Za organizaciju igre prvi pik je već neko vreme Kodi Miler Mekintajer, dok Majk Daum već neko vreme takođe orbitira kao opcija za crveno-bele. No, italijanski mediji su poslednjih dana pisali i o obnovljenom interesovanju za Šengeliju...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Gde si komšo?

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati