Košarka

Direktno.rs

16. 04. 2024. 20:49 0

Baskonija ponižena u Areni: Makabi otišao u plej-of EL

Košarkaši Makabija plasirali su se u plej-of Evrolige. Oni su u "Areni" bili bolji od Baskonije sa 113:85 i tako će u borbi za fajnal-for igrati sa ekipom Panatinaikosa.

Najefikasniji u pobedi "Ponosa Izraela" bio je Lorenco Braun sa 26 poena, Vejd Boldvin je upisao 17, dok je Bonzi Kolson utakmicu završio sa 14 poena.

Kod poraženog tima Baskonije istakao se Kodi Miler-Mekintajer sa 27 poena.

Furiozno je Makabi otvorio ovaj susret koji se u jednom momentu dovodio u pitanje, zbog problema u Izrealu. Ali, srećom po košarkaše Makabija oni su uspeli da odigraju ovaj meč. Pre polovine prvog period su stekli prednost od 16:8.

Nije Baskonija uspela da se oporavi od ovog šoka, pa je prednost Makabija nastavila da raste i na kraju prve četvrtine je iznosila 13 poena - 28:15.

Druga četvrtina je bila u istom ritmu kao i prvi period. Nastavio je Makabi da dobro koristi taj momentum na terenu, pa je ubrzo svoju prednost odveo i na preko 20 poena prednosti. Maksimalna prednost je bila +24, a na poluvremenu je na semaforu "Arene" stajalo 55:36.

Makabi nije popuštao ni u nastavku utakmice, pa tako Baskonija ni u drugom poluvremenu nije ništa mogla da uradi, već samo da bude ekipa koja samo tone na meču protiv Makabija. Ponovo je prednost domaćih bila i preko 20 razlike, pa smo tamo u poslednji period meča ušli sa vođstvom Makabija od 88:63.

Tu je već bilo jasno da će se Makabi plasirati u plej-of, gde kao što smo rekli se sastati sa Panatinaikosom. Na kraju je tim iz Tel Aviva bio nemilosrdan i trijumfovao je sa 113:85.

Kada je reč o Baskoniji, ona ima još jednu šansu da izbori plej-of i seriju sa madridskim Realom, a igraće protiv pobednika meča Efes - Virtus.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati