Košarka

[ Izvor: Mediji ]

21. 03. 2024. 07:01 0

Važna pobeda Majamija: Jović odličan

Prethodne dve utakmice Majamija Nikola Jović je propustio zbog manjeg problema sa zadnjom ložom, ali se u noći između srede i četvrtka vratio na parket u velikom stilu, poguravši dvocifrenim učinkom ekipu Hita do tesne pobede nad Klivlendom u Ohaju - 107:104.

Jović je za nešto više od 33 minuta na parketu postigao 14 poena, što je bio njegov najbolji učinak još od utakmice sa Milvokijem sredinom marta, odnosno tek drugi meč od tada na kojem je srpski reprezentativac ostvario dvocifren učinak.

Bivši košarkaš Mege ubacio je četiri trojke iz deset pokušaja, a pride je zabeležio i šest skokova, odnosno po jednu asistenciju i blokadu i tako doprineo trećoj pobedi Majamija u poslednja četiri meča. Pobedi koja i dalje ostavlja nadu Hitu da može do direktnog plasmana u osminu finala plej-ofa, a koja dodatno dobija na težini ako se zna da ju je tim Erika Spolstre ostvario bez pomoći Bema Adebajoa i Dankana Robinsona.

Majami je tokom najvećeg dela meča imao prednost, ali je trećeplasirani tim Istočne konferencije na krilima Džordža Nijanga sredinom poslednje četvrtine uspeo da napravio seriju 13:2 i posle dužeg vremena dođe do vođstva. Međutim, ekspresno su se gosti trgli, a kada je situacija izmakla kontroli stvari su u svoje ruke preuzeli Teri Rozir i Džimi Batler, režiravši novi preokret vredan pobede u završnih četrdestak sekundi utakmice.

Titulu najefikasnije poneo je Batler sa 30 poena, Rozir je ubacio 24, a pored Jovića u ekipi Hita dvocifren je bio još Peti Mils sa deset koševa. U redovima Klivlenda istakli su se Džeret Alen sa 25 odnosno Darijus Garlend sa 20 poena. Pomenuti Nijang je dodao 18 poena, a Darijus Garland 16.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati