Košarka

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

20. 03. 2024. 21:59 6

PAO prejak za Zvezdu: 20. poraz crveno-belih u EL

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su na domaćem parketu od Panatinaikosa rezultatom 76:89 u okviru 30. kola Evrolige.

Dobro je Zvezda otvorila u odbrani gde je dobro branila Lesora, a u napadu beleži se trojka Bolomboja za 5:2, ali je bilo jasno da su i jedna i druga ekipa ušle veoma tvrdo u meč jer nije bilo lakih poena.

Blokada Mitrovića i zakucavanje Gedraitisa je podiglo publiku na noge, ali je Panatinaikos serijom 4:0 stigao do prve prednosti na utakmici. Posle trojke Mitoglua, bilo je 11:7 za PAO, a seriju gostiju je prekinuo zakucavanjem Mitrović. Trojku je postigao i Grigonis, pa onda još jednu Mitoglu, bilo je 17:11 za goste, a onda iz tranzicije trojku pogađa i Slukas za ogromnih 20:11.

Nedović i Teodosić su potom ušli na teren.

Upravo je Nemanja Nedović trojkom prekinuo seriju, ali na drugoj strani još jednu pogađa Nan. Prvu trojku je promašio Panatinaikos tek pred kraj prve četvrtine, Teodosić je takođe dao veliki doprinos, ali je na samom kraju četvrtine Slukas pogodio trojku preko ruke.

Neverovatno, ali su gosti pogodili čak 7 trojki od 9 pokušaja u prvoj deonici.

Već početkom drugog dela Zvezda je bila u dvocifrenom zaostatku, videli smo i zakucavanje Lesora, da bi posle novih njegovih poena bilo je 22:36. Održavali su gosti prednost, ali je Dalibor Ilić svojim ulaskom na teren podigao tim i sa dva zakucavanja je uspeo da spusti razliku ispod 10.

Spustila je Zvezda na -7 zahvaljujući sjajnom Davidovcu nakon čega je Ataman morao da traži tajm-aut, a naš tim je imao i napad da stigne do -5 koji nije iskoristio, da bi Grigonis pogodio i devetu trojku za PAO na ovom meču i očas posla je bilo 39:49.

Drugo poluvreme je odlično počeo Dejan Davidovac koji je bio pokretačka snaga Crvene zvezde na ovom meču i to u oba smera, jedini je postigao poene u prva dva minuta.

I ponovo ta magična brojka od 7 poena razlike nije mogla da se smanji, Zvezda je bila na ivici nekoliko puta, promašila i dva slobodna bacanja, nije ni Bolomboj bio precizan sa dva metra, sve se dešavalo na tih famoznih 7 poena minusa.

Po običaju, usledila bi trojka, Mitoglu je pogodio jednu za 56:46, a posle zakucavanja Lesora, Sferopulosu nije ostalo ništa nego da traži tajm-aut.

Ponovo je bilo maksimalnih +14 za goste posle poena Kendrika Nana sa linije za slobodna bacanja, ali je onda Zvezda stegla odbranu i iz dve kontre preko Nedovića i večeras odličnog Ilića stigla do -10 posle čega je i Ataman zatražio minut odmora.

Ipak, Lesor je u potpunosti dobio duel sa Gilespijem, pa smo brzo videli i najveću prednost na meču (52:68).

Posle trojke Nedovića Zvezda je imala ponovo -10, kao i preko 6 minuta do kraja utakmice, rodila se nova nada da se može doći do preokreta, ali je bilo neophodno vezati par dobrih odbrana i napada kako bi tim Ergina Atamana ušao u veliki problem.

Nije se desilo, ponovo par propuštenih šansi posle dobrih odbrana, Grent je pogodio trojku za PAO i tek u poslednja dva minuta je Zvezda ponovo uspela da spusti ispod 10 kada je Nedović ušao u dobru seriju.

Bilo je prekasno...

Crvena zvezda - Panatinaikos 76:89 (20:29, 21:22, 15:19, 20:19)

Dvorana: Beogradska arena. Sudije: Garsija, Pastusjak, Konstantinovs.

Crvena zvezda: Teodosić 4, Nedović 19, Smart 2, Giedraitis 4, Bolomboj 11, Tobi 0, Hanga 2, Davidovac 19, Mitrović 6, Ilić 9, Gilespi 0, Lazarević 0. Trener: Janis Sferopulos.

Panatinaikos: Grent 12, Grigonis 8, Nan 15, Slukas 17, Ernangomez 1, Lesor 19, Mitoglu 17, Kalaicakis, Moraitis, Mancukas, Balcerovski, Papapetru. Trener: Ergin Ataman.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati