Košarka

[ Izvor: Mediji ]

20. 03. 2024. 21:02 0

Loša vest za Partizan: Olimpija razbila Monako

Košarkaši Olimpije iz Milana napravili su čudo i pobedili su Monako u gostima u 30. kolu Evrolige, čime su prekinuli seriju pobeda Kneževa u ovom takmičenju koja je glasila na osam trijumfa - 80:98. Ovom pobedom Olimpija Milano ostaje u konkurenciji za pozicije koje vode u doigravanje.

Mnogo se samim tim zakomplikovala borba za Top 10 u koju je uključen i beogradski Partizan. Monako ovaj poraz neće nešto mnogo zaboleti, jer će se zadržati na trećem mestu na tabeli, ali sa druge strane bi Italijanima on mogao mnogo da znači.

Ovim trijumfom, Olimpija je ponovo prišla na samo jednu pobedu iza Partizana i posle ovog kola će se nalaziti na deobi 12. mesta na tabeli.

Dobra stvar jeste da Olimpija Milano ima gori međusobni skor u odnosu na Partizan. Iako su oba tima dobila po jedan meč, crno-beli su bili daleko ubedljiviji u Beogradu. Ali, problem je što bi eventualno moglo da dođe do trougla, pa čak i da poravnato na desetom mestu bude i više timova.

Tada se gleda međusobni skor između svih njih i pravi se mini-tabela, a samo jedan može da obezbedi mesto u Top 10 fazi.

Najefikasniji u pobedi Olimpije u Milanu večeras je bio Nikola Mirotić sa 21 poenom i pet skokova za 30 minuta na terenu, dok je Maodo Lo dao 15 poena. U timu Monaka je bolji od ostalih bio Alfa Dijalo sa 17 poena.

Do kraja takmičenja, Olimpija igra sa Fenerbahčeom kod kuće, Žalgirisom u gostima, Virtusom kod kuće i Makabijem u gostima i na tim utakmicama pokušaće da se izbori za deseto mesto.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati