Košarka

[ Izvor: Mediji ]

11. 03. 2024. 19:29 0

NBA "zabija nož u leđa" EL: Prave novu ligu u Evropi?

NBA liga planira da se upusti u konkretne poslove u Evropi, pa kako piše Sportiko, planiraju da naprave novu Evropsku ligu.

Planira se da u saradnji sa FIBA, kao partnerom, osnuju novu ligu, a to je došlo kao produkt procene investicione banke "Raine Group NBA", koju je NBA liga angažovala da proceni evropsko tržište.

Istraživalo se koliko vrede tržišta Evrope i Bliskog istoka, a navedeno je da je potencijal ovih tržišta oko tri milijarde dolara godišnje. NBA liga, sa druge strane, godišnje zarađuje 13 milijardi dolara, a prosečna vrednost kluba je oko četiri milijarde dolara.

NBA u Evropi trenutno zarađuje nekoliko stotina miliona na osnovu TV prava, što je razlog vremenskih zona, pa se u Evropi emituje tek 40 utakmica NBA lige u udarnom terminu godišnje.

Ova odluka može blago da čudi, pogotovo tajming iste, pošto Evroliga ovih dana treba da održi bord gde će se odlučiti o učešću Dubaija u elitnom takmičenju. Poznato je da njihovo učešće znači dodatni uticaj i novac, a postavlja se pitanje koliko NBA želi da toleriše rapidni rast popularnosti Evrolige, sa povećanjem finansija.

Mogućnost o tome da NBA želi da sapliće Evroligu na svakom koraku ne treba još uvek razmatrati, ali nema nikakve sumnje da bi ovo donelo nove potrese i nestabilnost u evropskoj košarci, pogotovo kada se uzme u obzir spajanje Evrokupa i FIBA Lige šampiona u narednim godinama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati