Košarka

M. Z.

07. 03. 2024. 21:01 1

BRODOLOM Zvezde u Monte Karlu - 18. poraz u Evroligi

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su novi poraz u Evroligi, 18. ukupno, pošto su u 28. kolu elitnog takmničenja na strani poraženi od Monaka sa 98:80. Ovaj meč je, pored ubedljivog trijumfa "kneževa", obeležio i Majk Džejms, koji je postao najbolji strelac u istoriji Evrolige.

Zvezda je duel u Kneževini dočekala posle tri vezana poraza u Evroligi, kojima su praktično izgubljene šanse da se nešto više uradi na inostranoj sceni ove sezone, a ta serija neuspeha samo je produžena protiv izabranika Saše Obradovića.

Crveno-beli su u ovaj duel ušli oslabljeni, Janis Sferopulos je na gostovanje pošao bez pet igrača - Miloša Teodosića, Nikole Topića, Treja Tompkinsa, Dejana Davidovca i Dalibora Ilića - pokušali su šampioni Srbije da pariraju favorizovanom protivniku, ali nije išlo.

Nisu loše košarkaši Zvezde ušli na meč, služio ih je šut na početku, pa su u nekoliko navrata došli i na plus četiri. Ali, onda su u finišu prve četvrtine potpuno stali, dozvolili su rivalu na napravi seriju od 12:0 i da na prvi obavezan odmor ode sa osam poena viška - 25:17.

Zvezda je nešto bolje počela drugu deonicu, u kojoj je sa šest vezanih poena došla na minus dva, ali je usledio odgovor "kneževa" koji su sredinom ove četvrtine stekli prvi put na meču dvocifrenu prednost (36:25).

Ova druga četvrtina će, inače, ostati dugo upamćena, jer je u njoj Majk Džejms postao najefikasniji košarkaš u istoriji Evrolige, pa je meč nakratko prekinut. Kada je nastavljen, tim Saše Obradovića je sve kontrolisao, pa je na poluvreme otišao sa komotnih 46:38.

Delovalo je u prvom delu treće četvrtine da bi meč u Kneževini mogao da bude uzbudljiv. Jer, crveno-beli su u ovom periodu igrali veoma dobro, mučili su Monako i čak su u jednom trenutku došli do izjednačenja - 55:55.

Međutim, onda je došlo do nedopustivog pada u Evroligi, domaćin je dodao gas, pa je u poslednjih 10 minuta ušao sa devet poena viška (69:60).

Taj finiš treće četvrtine je i, ispostavilo se kasnije, odlučio pitanje pobednika. Jer, četa Janisa Sferopulosa nije mogla da se vrati, raspucali su se i "kneževi", predvođeni Dontom Holom, pa je prednost konstantno rasla.

Za tili čas je domaćin ponovo stekao dvocifrenu prednost, odakle ovoga puta nije bilo povratka. Često je bilo plus 16 za Monako, otišli su Džejms i drugovi u finišu meča i na 20 razlike, kada je bilo jasno da se Zvezdi sprema brodolom.

Tako je na kraju i bilo, Monako je slavio sa 98:80, upisao je 18. pobedu u elitnom takmičenju, pa je sada, barem nakratko, na trećem mestu. Sa druge strane, Zvezda je tek na 16. poziciji sa učinkom 10-18.

MONAKO - CRVENA ZVEZDA 98:80 (25:17, 21:21, 23:22, 29:20)

Dvorana: "Gaston Medesin". Sudije: Karlos Peruga, Karmelo Paterniko, Luka Kardum.

MONAKO: Okobo 14, Blosomgejm 12, Braun 7, Dialo 7, Korneli, Žaite, Voker 6, Motejunas 14, Uatara 3, Strazel 5, Hol 10, Džejms 20.

CRVENA ZVEZDA: Smart, Lazarević 7, Hanga 5, Mitrović 18, Lazić 2, Tobi, Bolomboj 12, Nedović 2, Gedraitis 13, Gilespi 5, Dos Santos 16.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati