Košarka

Direktno.rs

18. 02. 2024. 00:12 1

Sferopulos: Imali smo problema, sad mogu da kažem

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos održao je vrlo konciznu konferenciju za medije čestitavši svima koji su učestvovali u osvajanju prvog trofeja za klub u sezoni.

Njegova ekipa je došla do trofeja u Kupu Radivoja Koraća, posle pobede u finalu protiv Partizana (85:79), što crveno-belima može biti dodatan vetar u leđa za nastavak sezone, posebno u ABA ligi gde je prsten imperativ.

- Pravi derbi. Nismo dobro počeli u prvom poluvremenu, Partizan je u prvih 15 minuta kontrolisao meč. Vodili su devet, deset poena razlike, ali je vrlo važno da smo u poslednjih pet minuta prvog poluvremena reagovali i vratili se u život. U drugom delu smo defanzivno pre svega bili dobri, dopustili im samo 35 poena i razlog za ovaj trofej je igra svih igrača. Čestitam im na veoma solidnoj partiji koju su pružili, nije lako igrati derbije, ovakve atmosfere. Sve vreme su bili veoma koncentrisani na onome što smo isplanirali i želeli da uradimo. Ovo je veoma lep dan za naš klub. Čestitke svima, ne samo igračima, već svim zaposlenima koji se trude - rekao je Sferopulos.

Grčki stručnjak je otkrio da nije bilo lako pripremiti Miloša Teodosića i Branka Lazića za finalni meč.

- Imali smo problema u pripremi utakmice, mogu to sada da kažem kada smo pobedili da ne ispadne da se opravdavam. Imali smo problema sa povredama Teodosića i Lazića i do poslednjeg trenutka nismo znali hoće li biti spremni. Lazić nije igrao u četvrtfinalu, imao je nekoliko minuta u prošlom i ovom meču. Videli ste Teodosića... Čestitam našim lekarima koji su ih osposobili. Čestitke mojim asistentima na trudu koji ulažu. Svi oni imaju doprinos. Imamo još mnogo toga da uradimo, ali ovo je jedna važna pobeda i važan trofej i veoma smo srećni što smo pružili zadovoljstvo našim navijačima koji su nam pružili podršku - istakao je on i dodao:

- Videli ste kakav su napor uložili i kakav su doprinos imali i Teo i Branko. Nisu imali trening sa kontaktom i takvi su rešili da igraju utakmicu. Ali, imali su veliku želju za tako nečim, i za ovu utakmicu je bilo potrebno da svi ostave svoje srce na parketu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati