Košarka

[ Izvor: Mozzartsport ]

06. 01. 2024. 10:47 0

Spektakl u Abu Dabiju: Srbija protiv SAD pred OI

Obećanje kapitena Bogdana Bogdanovića da će "Srbija napasti zlato u Parizu" najavilo je na najbolji način olimpijsku 2024. godinu u kojoj reprezentacija ne mora da prolazi kroz mučne i nezgodne kvalifikacione turnire jer je još u Manili obezbedila jednu od dve evropske vize.

Veliku, zapravo ogromnu stvar Orlovi su tada uradili za sebe i celu naciju, jer su jednim udarcem uz srebro rešili najvažnije pitanje uoči Igara u Parizu, zbog čega su selektor Košarkaški savez Srbije, selektor Svetislav Pešić i njegovi saradnici dobili mogućnost da unapred planiraju najveći sportski događaj. Ako ništa drugo, bar iz aspekta priprema, odnosno kontrolnih utakmica pred sam turnir, dok se čekaju imena protivnika.

Selektor Pešić je u prazničnom intervjuu za Mozzart Sport potvrdio pisanja američkog ESPN da će Orlovi igrati u Abu Dabiju i najavio dve elitne pripremne utakmice - protiv Australije i SAD! Bumersi su nakrcani NBA kvalitetom, od kapitena Petija Milsa, preko Džoa Inglsa, do Dantea Egzuma, Džoša Gidija i Duopa Rita, dok će Ameri u Pariz na inicijativu Lebrona Džejmsa dovesti sve najbolje domaće igrače iz NBA i sprema se teška artiljerija sa Džoelom Embidom, Stefom Karijem, Džejsonom Tejtumom, Entonijem Dejvisom, Kevinom Durentom...

Pre nego što Srbija otputuje u Abu Dabi, Pešić je otkrio da Orlove čeka i pripremna utakmica u Lionu, na oproštaju Tonija Parkera! Francuzi kao domaćini Igara igraće u verovatno najjačem mogućem sastavu. Očekuje se dolazak mlade uzdanice Viktora Vembanjame, uz Rudija Gobera, Evana Furnijea, Nanda de Koloa, Geršona Jabuselea, Matijasa Lesora...

Sve utakmice odigraće se sredinom jula, pred odlazak na grupnu fazu u Lil.

- Najverovatnije idemo na turnir u Abu Dabi, tamo ćemo igrati prvu utakmicu sa Australijom, a drugu sa SAD. Oni su nama poslali ponudu da se potpiše ugovor, uslovi koje smo tamo dobili su fantastični, sada Savez treba da to njima potvrdi. Najverovatnije idemo tamo. Igramo sa Francuzima na oproštaju Tonija Parkera, to je 12. jula, pre nego što igramo u Abu Dabiju. U Abu Dabiju smo 15, 16. i 17. jula, a sa Francuzima igramo u Lionu. To je to, zasad - otkrio je Pešić za Mozzart Sport.

Pored Srbije, direktan plasman na Olimpijske igre osigurali su Francuska kao domaćin, te Nemačka kao svetski šampion, SAD, Kanada, Australija, Južni Sudan i Japan. Preostali učesnici biće određeni posle kvalifikacionih turnira koji se igraju od 2. do 7. avgusta u Španiji, Letoniji, Grčkoj i Portoriku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati