Košarka

[ Izvor: Sport klub ]

30. 11. 2023. 16:57 0

Srpski košarkaši suspendovani zbog nameštanja, sad igraju "3 na 3"?!

U godini na izmaku imali smo priliku da se upoznamo sa aferom nameštanja utakmica u inostranstvu od strane nekolicine srpskih igrača. FIBA je ekspresno reagovala, sprovela istragu i izrekla doživotnu suspenziju prekršiocima i otvorila postupak protiv još nekolicine, koje je takođe suspendovala do donošenja presude.

Kako se ispostavilo, pokrenute istrage, postupci i suspenzije, očigledno, nisu predstavljali prepreku nekim igračima da se na "mala vrata" vrate u košarku. Određeni broj kažnjenih košarkaša umesto da poštuje izrečene odluke, bavi se i dalje košarkom, doduše u malo izmenjenoj varijanti. Ali i dalje pod okriljem FIBA… Radi se o basketu 3×3, odnosno o učešću na zvaničnim turnirima.

Naime, Nikola Ćirković je nedavno igrao na 3×3 takmičenju u Užicu, a Miroslav Pašajlić i David Miladinović se takođe aktivno bave basketom u Kini, što znači da ne poštuju spomenute odluke FIBA. Dakle, jasno je da ovi igrači to rade ispod FIBA "radara", ali je, ipak, neshvatljivo kako je došlo do propusta krovne svetske košarkaške organizacije.

Kao što je poznato, u cilju sprečavanja ovakvih nemilih pojava aktivno se uključila i Košarkaška liga Srbije, koja u saradnji sa FIBA već duži period preduzima sve potrebne mere, s obzirom na to da se među kažnjenima nalaze i bivši igrači KLS.

- Nažalost, tačno je da su suspendovani igrači igrali basket 3×3 na zvaničnim turnirima. Kako je to moguće, to je pitanje za FIBA, jer ona pokriva i takmičenja u basketu, ali je očigledno došlo do propusta - ističe Aleksandar Grujin, direktor KLS.

Sport klub je u nekoliko navrata pisao o aktivnostima KLS, saradnji sa FIBA, seminaru na kojem je predavanja održala Tijana Živković, saradnica FIBA u programu "Zaštita integriteta košarke", a sve u sklopu borbe protiv neželjenih pojava. Grujin je ovom prilikom istakao koji je sledeći potez KLS.

- Povodom ovih najnovijih slučajeva, nevezano od postupaka koje vodi FIBA, preduzećemo sve neophodne korake. Podnećemo prijave našim državnim organima, policiji i tužilaštvu. Spremamo dokumentaciju, učinićemo sve što je do nas. Želimo i ovom prilikom da pokažemo da se KLS principijelno bori protiv svih nedozvoljenih radnji u košarci - dodao je Grujin.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati