Košarka

Igor Velimirović

13. 09. 2023. 19:52 6

EKSKLUZIVNO Toni Kukoč za Direktno: Bravo za Srbiju, Jokić je falio za zlato

Sabahudin Topalbećirević, autor filma "The Magical Seven - Toni Kukoč", imao je ove srede svečanu premijeru. Direktno.rs je prisutan na ovom događaju. Naravno, zbog dolaska Kukoča u Sarajevo interes novinara bio je ogroman i na sva pitanja legendarni splitski košarkaš odgovarao je vrlo rado.

- Drago mi je da sam ponovo u Sarajevu nakon 32 godine. Uvek mi je ovaj grad bio u lepom sećanju i zbog košarke i zbog drugih sportova. Sarajevo je jedan veliki evropski grad i samo me lepe uspomene vežu za njega - počeo je Kukoč za Direktno.rs.

Legendarni Kukoč je, da podsetimo, osvajač tri NBA prstena, tri titule prvaka Evrope, tri puta je bio MVP fajnal-fora Evrolige, među 50 je osoba koje su najviše doprinele Evroligi. Bio je najkorisniji igrač Evrobasketa i Svetskog prvenstva. O svetskim i reprezentativnim odličjima je suvišno pričati...

Proslavljeni as se dotakao i nedavno završenog Mundobasketa u Manili, na kom je Srbija ostvarila veliki uspeh osvojivši srebrnu medalju.

- Srbija je standardno na velikom nivou. Jednostavno proizvodite i dobre trenere i igrače. Ne možete zanemariti činjenicu da ste osvojili srebro bez najboljeg igrača na svetu - Nikole Jokića. To dovoljno govori kolika je snaga i potencijal reprezentacije Srbije - jasan je Kukoč.

Posebno se dotakao dvostrukog MVP-a NBA lige Nikole Jokića:

- Jokić utakmicu drži u svom ritmu, ne primećuje se da je to tako. Njegova karijera nije još ni na 50 posto. Hoće li on biti statistički najbolji Evropljanin? Verovatno hoće. A da li je najbolji? Mislim da su Dražen Petrović, Dino Rađa, Vlade Divac i Sabonis napravili stvari koje on još nije dotakao, iako verujem da hoće. Ljudi moji, da smo NBA gledali nekad na TV-u, sigurno bismo bili mnogo bolji nego tada. Ali, poređenja su, po mom mišljenju, nepotrebna, pogotovo različitih generacija. Da zaključim, Jokićev kvalitet i veličina nisu uopste upitni - naglasio je legendarni Toni Kukoč.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati