Košarka

Direktno.rs

27. 08. 2023. 13:17 0

Nemačka slavi kapitena, Mils tragičar

Košarkaši Nemačke savladali su Australiju sa 85:82 (24:25, 25:19, 13:22, 23:16) u derbi meču grupe E Mundobasketa.

Nemce je do važnog trijumfa predvodio kapiten Denis Šruder sa 30 poena, dok je 20 ubacio Maodo Lo.

Kod Australijanaca su se posebno istakli veteran Peti Mils sa 21 poenom i nova zvezda svetske košarke Džoš Gidi, koji je meč završio sa 17 poena. Doskorašnji plej Partizana Dante Egzum ubacio je devet poena.

Nemci su do trijumfa stigli bez pomoći jednog od najboljih igrača Franca Vagnera, koji se još uvek nije oporavio od povrede skočnog zgloba.

Silovito su započeli utakmicu Nemci serijom 8:0, ali je Australiju u egal vratio maestralni Mils koji je postigao prvih 13 poena za svoju reprezemntaciju. Do kraja prve četvrtine Australije je došla do preokreta i vođstva od 25:22.

Druga četvrtina protekla je u znaku plejmejkera selekcije Nemačke Šrudera, koji je uspeo da razigra sebe, a zatim i čitavu ekipu, što je Nemačkoj donelo pet poena viška pred odlazak na odmor 49:44.

U trećoj deonici zapaženu ulogu imao je doskorašnji plejmejker Partizan Egzum koji je vezao nekoliko poena, a priključio mu se Gidi, te su Australijanci preokrenuli i poveli sa 66:62.

Poslednja četvrtina bila je izuzetno napeta - ponovo je povukao Šruder, ali je na drugoj strani odgovor imao fantastični Gidi. Trojka od tablu Loa donela je Nemcima četiri poena prednosti (79:75) na dva minuta i 40 sekundi do kraja, ali je Australija izjednačila koševima Gidija i Milsa.

Usledila je dramtična završnica. Loptu je u ruke samouvereno uzeo kapiten Nemačke Šruder i otišao na polaganje, tako vratio prednost svom timu. Gidi je na drugoj strani pogodio samo jedno od dva slobodna bacanja, a Nemačka imala poen prednosti (83:82) i napad na 27 sekundi do kraja utakmice. Međutim, Šruder se spetljao i izašao sa loptom u aut po mišljenju sudija, iako je na snimku izgledalo drugačije, a Australija imala napad za pobedu.

Krenuo je Mils u prodor za pobedu Australije, ali ga je Tajs sjano zaustavio, Nemci su ukrali loptu i slavili u Okinavi.

U drugom meču današnjeg programa u grupi E sastaju se domaćin Japan i Finska.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati