Košarka

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

19. 05. 2023. 05:02 3

Ne mogu mu ništa: Jokić tripl dabl - Lejkersi 2:0 (VIDEO)

Denver - Lejkersi 2:0 u finalu Zapadne konferencije NBA lige. Nova, dakle, pobeda Nagetsa (108:103), - a Nikola Jokić kao u transu - 23 poena, 17 skokova i 12 asistencija.

Ali i trijumf zahvaljujući Džamalu Mareju (37 poena) koji je pogađao trojke u poslednjoj deonici i tako kreirao  neverovatni preokret.

Naime, Nagetsi su od -11 sredinom treće četvrtine stigli do +12 na pet minuta do kraja. Potom je Mari ubacio još jednu pri rezultatu 99:94, ali i sedam slobodnih bacanja u poslednjem minutu. Bio je to njegov 37. poen na meču. Mučio se Mari pune tri četvrtine, da bi u toj poslednjoj sasuo čak 23 poena Lejkersima i tako sjajno odmenio Jokića koji uopšte nije pogađao u toj četvrtoj četvrtini.

Tenzija, nervoza, veliki broj faulova i ispresecana igra... Tako je izgledala prva četvrtina utakmice između Denvera i Lejkersa koja je završena egalom (27:27).

Vratio se Jokić na parket i pri rezultatu 47:36 za Lejkerse ubacio je jedan težak šut - uz dodatno slobodno bacanje. Prethodno se Džejms obrukao, kada je zakucavanjem hteo da ponizi rivala, i od tog trenutka je usledio pad Lejkersa i deset uzastopnih promašaja iz igre.

Olako je Denver kasnije prosuo teško stečeni priključak, jer su Lejkersi preko Ostina Rivsa (pet vezanih poena) ponovo otišli na dvocifrenu prednost. E, tada smo videli novu magiju Jokića koji je sa dve asistencije častio kaldvela Poupa i Brusa Brauna, a ovi trojkama kreirali seriju 8:0 za potpuni povratak u igru (72:74).

Porter je izjednačio na startu četvrte četvrtine, a Mari je ubacio trojku za prvo vođstvo Denvera u drugom poluvremenu (84:83). Potom i još jednu (87:83).

Nastavio je domaćin da sipa trojke, pomenuti Marej je pogađao i sa linije penala, tako da je Denver stigao do velikog preokreta.

Naredni treći meč je u noći između subote i nedelje u Los Anđelesu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati