Košarka

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

26. 03. 2023. 21:04 7

Partizan se izvukao protiv Cedevite

Košarkaši Partizana pobedili su 76:73 (17:23,27:23,20:20,12:7) slovenačku Cedevitu u 23. kolu ABA lige.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Joanis Papapetru sa 14 poena, 13 je ubacio Ledej. U ekipi Cedevita Olimpije najraspoloženiji bili su Adams sa 19 i Ferel sa 17 poena. Očekivalo se da će Partizan nošen sjajnom podrškom sa tribina dobro započeti veoma značajnu utakmicu, ali to nije bilo slučaj. Nije tim Željka Obradović mogao do koša iz igre, a jedini način da crno-beli stignu do poena u prvih u prvih šest i po minuta.

To su gosti iskoristili i gradili prednost preko raspoloženih Ferela i Matkovića. Njihovo vođstvo dostiglo je maksimlani +12 (18:6), a onda je napokon Madar ubacio dvojku i prekinuo lošu seriju svog tima. Tada su domaći došli do određene napadačke produkcije, a posle trojke kapitena Pantera i do -5 (20:15). Cedevita Olimpija je posle prvih 10 minuta vodila sa 23:17, a Partizan ubacio svih 12 slobodnih bacanja.Rasplamsala se igra u drugoj deonici. Kada su videli da im ne ide sa distance, crno-beli su sve više spuštali loptu u reket, gde se uglavnom spuštao Egzum i odatle delio dodavanja. Uspeo Smailagić koji je večeras jedini centar Partizana zbog suspenzije Lesora da uhvati pravi ritam u napadu i pogodi trojku kojom su domaći sredinom druge četvrtine. stigli do prve prednosti večeras (28:26).

Ipak, Cedevitu Olimpiju nije poremetila ispuštena prednost, nastavio je Ferel da pogađa trojke, a u finišu prvog dela razigrao se i Adams, te su gosti na odmor otišli sa dva poena viška (46:44). Problem za Željka Obradovića bile su i tri lične greške Egzuma.

Započeo je Partizan drugo poluvreme sa većom energijom. Panter je pogodio dvojku, pa koš uz faul, a crno-beli poveli sa 52:50. Na drugoj strani nastavio je centar gostiju Matković da muči Partizan I dolazi do poena iz reketa i sa linije za slobodna bacanja. Posle četiri minuta igre u drugom delu Adams je probio Smailagića, a centar crno-belih zaradio četvrtu ličnu grešku. U tom momentu gosti su poveli sa 55:52. Imali su I kontru da uvećaju prednost, ali je faul u napadu napravio Matković. U narednih nekoliko minuta ekipe su se smenjivale u vođstvu, a Adams vezao poene za prednost svog tima pred poslednju četvrtinu, bilo je 66:64.Prvi šut u poslednjoj četvrtini ubacio je Jeremić, I to trojku, dok se Partizan mučio u napadu. Mnogo grešaka napravili su domaći na startu četvrte deonice, ali ni Cedevita Olimpija nije mogla do poena. Tako je trojka Jeremića na početku bio jedini koš u prvih četiri minuta poslednje deonice, nakon te trojke isti igrač je promašio tri šuta za za tri poena. Partizanove minute bez poena prekinuo je trojkom iz uglav Trifunović I vratio crno-bele na samo posed zaostatka (69:67).
Nastavili su se loši napadi I promašaji na obe strane, kao da je važnost meča “okovao” ruke igračima u završnici. Smiren je u tim trenucima bio samo Papaetru I trojkom doneo preokret na tri I po minuta pre kraja meča, Partizan je poveo sa 71:69, kada Adamsov šut za tri nije dobacio ni do obruča, izgledalo je da domaći preuzimaju kontrolu nad mečom.Onda je usledila greška Pantera, pa promašaj Ledeja, ali se na drugoj strani revanširao Matković izgubljenom loptom. Na dva minuta pre kraja utakmice Egzum je prodorom iznudio slobodna bacanja, ali je bio samo polovičan. Zatim je i Ferel stao na liniju “penala” i doneo i takođe promašio jedno bacanje. Na 28 sekudni pre kraja meča Egzum je promašio, a ofanzivni skok uhvatio Ledej i iskoristio oba "penala" vrativši svom timu +3 (74:71).

Ponovo je Ferel želeo da bude heroj, ali je još jednom promašio za tri, srećom po goste Radović je pokupio promašaj i ubacio dvojku. Usledio je faul nad Egzumom koji je ovog puta bio siguran sa "penala". Gosti su imali poslednji napad, ponovo je šutirao Ferel za tri i još jednom promašio. Tako su crno-beli sačuvali "Arenu" i prvo mesto na tabeli. Poslednji šut promašio je ko bi drugi nego Ferel.

Partizan – Cedevita Olimpija 76;73 (17:23, 27:23, 20:20, 12:7)

Dvorana: Beogradska arena; Sudije: Josip Radojković, Mario Majkić, Denis Hadžić; Gledalaca: 15.685

Partizan: Vukčević 4, Ledej 13, Avramović 4, Panter 10, Smailagić 12, Papapetru 14, Egzum 10, Naneli, Trifunović 5. Anđušić 2, Madar 2

Cedevita Olimpija: Rebec 2, Ferel 17, Radović 6, Jeremić 6, Murić 3, Adams 19, Kosi 2, Matković 14, Gnjidić, Dragić 4

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati