Košarka

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

23. 02. 2023. 16:52 2

ISPAD U KLS Navijač se unosio sudijama u lice

Po završetku utakmice Košarkaške lige Srbije između Spartaka iz Subotice i Vršca u 22. kolu, koju su domaći rešili u svoju korist (72:68), došlo je i do incidenta zbog kojeg je morao da reaguje i Disciplinski sudija takmičenja Dragutin Ilić.

Naime, Spartak je kažnjen sa 60.000 dinara zbog pokušaja napada na službena lica od strane gledalaca prema članu 52. tački V1 Disciplinskog pravilnika, a na sve to će morati da doda još 24.000 dinara zbog nesportskog i nekulturnog ponašanja gledalaca prema članu 52. tački B3 Disciplinskog pravilnika.

Kako se vidi na snimku dostupnom na zvaničnom Jutjub kanalu takmičenja, jedan gledalac je, nakon što je više njih istrčalo na teren, prišao sudijskoj trojci koju su činili Vladimir Jevtović iz Beograda, Aleksandar Milojević iz Kruševca i Nemanja Vlahović iz Beograda i počeo je da im se približava, posle čega su reagovali predstavnici Spartaka i udaljili ga sa lica mesta.

Međutim, sve je bilo evidentirano u službenom izveštaju, pa će Subotičani ipak morati da plate novčanu kaznu.

Ista je propisana i njihovom rivalu koji nije nastupio sa propisanih deset igrača u protokolu, pa će morati da plati 30.000 dinara na račun takmičenja iz tog razloga. Trener Spartaka Željko Lukajić biće lakši za čak 24.000 dinara zbog četvrte tehničke greške od početka sezone, a još 6.000 dinara propisano je i klupi zbog istog prekršaja.

Kazne zbog tehničkih grešaka izrečene su još Vuletu Avdaloviću, treneru OKK Beograda (18.000 dinara), potom Zlatiboru zbog klupe (12.000 dinara), Ibrahimu Durmu iz Metalca (18.000 dinara), Davidu Miladinoviću iz Slobode (12.000 dinara), Branislavu Tešiću i Dimitriju Đorđeviću iz Tamiša (po 6.000 dinara), te Branislavu Sužnjevu iz Kolubare (6.000 dinara).

Sveukupno, KLS će od kazni za ovo kolo prihodovati 222.000 dinara, odnosno oko 1.900 evra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati