Košarka

Direktno.rs

24. 11. 2022. 19:14 0

Košarkašice razbile Bugarsku: Evrobasket je blizu

Ženska košakaška reprezentacija Srbije ostvarila je i drugu ubedljivu pobedu u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo 2023.

Ekipa Marine Maljković je u Hali sportova "Ranko Žeravica" savladala selekciju Bugarske sa 79:51 i na vrhu je tabele grupe E sa učinkom 2-0. Hrvatska je na 1-1, a Bugarska ima dva poraza.

Direktan plasman na kontinentalni šampionat obezbediće pobednici grupa, kao i četiri najbolja drugoplasirana tima.

Košarkašice Srbije su na meču protiv Bugarske sve rešile u prvom poluvremenu, u kom su primile samo 16 poena, pa su na veliki odmor otišle sa čak 40 razlike - 56:16!

Utakmica je već tada bila odlučena, što je uticalo i na motivaciju srpskog tima koji je treći period izgubio 22:10, a Srbija ništa efikasnija nije bila ni u poslednjoj deonici koja je završena rezultatom 13:13.

Tina Krajišnik je bila najefikasnija sa 18 poena uz 13 skokova, Aleksandra Crvendakić je upisala 15, Jovana Nogić 12, a Ivana Raca i Ivon Anderson po 10. Naturalizovana Amerikanka je imala još četiri skoka i osam asistencija.

U poraženom timu Borislava Hristova je zabeležila 14, a Radostina Dmitrova Hristova 11 poena i devet skokova.

Srbija 9. februara sledeće godine dočekuje Hrvatsku i pobedom u toj utakmici mogla bi i definitivno da obezbedi učešće na prvsntvu Evrope koje će biti održano u Sloveniji i Izraelu.

SRBIJA - BUGARSKA 79:51 (25:9, 31:7, 10:22, 13:13)

Dvorana: Hala sportova "Ranko Žeravica". Sudije: Marek Kukelčik (Slovačka), Sinem Tetik (Turska), Ejrini Margarita Cantali (Grčka).

SRBIJA: Raca 10, Čađo, Jovanović 5, Crvendakić 15, Anderson 10, Stanković 6, Nogić 12, Toputović 3, Stanaćev, Krajišnik 18, Zec, Đorđević.

BUGARSKA: Dineva, Stoičkova 3, A. Petrova 2, Šarenkapova 8, Nackina, Dimitrova 11, Ivanova 6, A. K. Petrova 2, Konstantinova 2, Nikolova, Hrisrova 14, Kostova 3.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati