Košarka

[ Izvor: Mediji ]

24. 11. 2022. 06:58 0

Neverovatna partija Jokića spasila Denver (VIDEO)

Košarkaši Denvera su nakon produžetaka savladali na gostovanju ekipu Oklahome rezultatom 131:126 posle proddužetaka, a u centru pažnje su bila dva srpska košarkaša. Nikola Jokić je sa učinkom od 39 poena, devet skokova i devet asistencija spasao Denver poraza u meču punom preokreta.

Sjajnu utakmicu je odigrao i Slovenac Vlatko Čančar sa 20 poena, dok je Brus Braun zabeležio tripl dabl, 17 poena, 13 skokova i deset asistencija.

U ekipi Oklahome Šej Gildžs-Aleksander standardno je bio najbolji pojedinac sa 31 poenom i 11 asistencija, međutim odličnu rolu imao je i Aleksej Pokuševski. Uprkos problemima sa faulovima Aleksej je postigao 13 poena i dodao po tri blokade i asistencije.Takođe, imao je mirnu ruku sa linije za slobodna bacanja pri rezultatu 118:118 i tako doneo dva razlike scom timu.. Ipak, Eron Gordon je na asistenciju Jokića utakmicu odveo u produžetak.Denver je tokom prvog poluvremena vodio sa 19 razlike u jednom trenutku i iizgledao kao da ima sigurnu pobedu u rukama, a onda je usledio totalni preokret.

Uspeli su Tanderi da smanje zaostatak na sasvim pristojnu razliku pred poluvreme, svega -6. Trojkom Dorta otvorili su treći period i tako napravili podlogu za potpuni preokret i seriju 13:2, a veliku ulogu u svemu tome imao je Pokuševski. Ubrzo je domaći tim stekao 15 poena prednosti.Tada je na scenu stupio Jokić tokom odlučujuće četvrtine, gde je bio dvocifren i vrlo siguran sa linije za slobodna bacanja, a na kraju i maestralno asistirao Eronu Gordonu za ključne poene kojima su gosti obezbedili produžetak.

U produžetku je Braun preuzeo pontersku ulogu i na dodavanja Jokića zatvorio meč za 11 pobedu u sezoni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati