Košarka

M. Z.

27. 10. 2022. 22:36 1

Druga pobeda u Evroligi: Partizan srušio Žalgiris

Košarkaši Partizana ostvarili su drugu pobedu u Evroligi, pošto su u petom kolu elitnog takmičenja u Areni savladali Žalgiris sa 87:76.

Najzaslužniji za pobedu crno-belih bio je kapiten Kevin Panter, koji je meč završio sa 26 poena, dok je Dante Eksum dodao 11.

U redovima Žalgirisa najefikasniji je bio Evans sa 16 poena.

Kao i protiv Virtusa u prošlom kolu, Partizan je sjajno započeo utakmicu, nošen velikom podrškom sa tribina i vrlo brzo je poveo sa 11:3.

Gosti su uspeli da se oporave od početnog šoka i priviknu se na atmosferu, pa su do kraja prve četvrtine okrenuli na 22:20 u svoju korist.

Partizan uzvraća serijom 7:0 na startu druge deonice, posle čega Kinan Evans trojkom uspeva da smanji na 31:30, a onda je krenula simultanka Kevina Pantera koji vezuje devet svojih poena (ukupno 15 u prvom poluvremenu) i Partizan odlazi na plus deset - 40:30. Do kraja druge četvrtine crno-beli su zadržali vođstvo i rezultatom 44:36 otišli na odmor.

Drugo poluvreme je svojom novom trojkom otvorio Kevin Panter i Partizan je odmah stekao dvocifrenu prednost - 47:36 u trećoj četvrtini. Međutim, nepun minut kasnije kapiten Partizana pravi dva prekršaja jedan za drugim, ukupno četiri i tako se stvorio neočekivan problem u ekipi Partizana.

I ne samo to, Partizan je brzo izašao iz bonusa, poele samo tri minuta igre u trećoj četvrtini i sa linije penala gosti smanjuju na 49:43.

Uroš Trifunović uspeva da nadoknadi odsustvo Pantera, pogodivši trojku, imao je i Madar priliku da učini isto posle kontre, a Lesor briljira u odbrani - rampa na Hejsu!

Međutim, bez Pantera na terenu Partizan ipak nije imao šuterski raspoloženog igrača, što gosti koriste i na ulasku u poslednja tri minuta treće četvrtine dolaze do izjednačenja na 54:54.

Seriju Žalgirisa prekinuo je Anđušić svojom trojkom, a Partizan je treću četvrtinu završio sa tri poena prednosti - 60:57. Gosti su izjednačili na početku poslednje deonice, a Panter je odmah po povratku u igru pogodio trojku i vratio prednost crno-belima.

Povoljna okolnost po crno-bele je što su gosti iz Kaunasa večeras loše izvodili slobodna bacanja i uglavnim imali jedva 50 posto uspešnosti sa linije penala.

Partizan je sredinom poslednje deonice upravo sa linije slobodnih bacanja preko Egzuma uvećao svoju prednost na 69:63.

Nadu gostima vraća Kinan Evans novom trojkom za 74:70 na ulasku u poslednja tri minuta, a Egzim na drugoj strani uspeva da iznudi novi faul i sa linije penala pogađa za povratak na plus šest.

Posle tajm-auta gostiju Partizan stiže i do osam poena razlike, a gosti i dalje polovični sa linije penala. Partizan je ubrzao u finišu i došao do zaslužene pobede od 87:76.

PARTIZAN - ŽALGIRIS 87:76 (20:22, 24:14, 16:21, 27:19)

Dvorana: "Arena". Sudije: Olegs Latiševs, Bendžamin Himenez, Igo Tepenije.

PARTIZAN: Vukčević, Ledej 10, Koprivica, Panter 26, Papapetru 4, Egzum 11, Naneli 10, Glas, Lesor 10, Trifunović 3, Anđušić 8, Madar 5.

ŽALGIRIS: Evans 16, Lekavičijus 8, Hejs 7, Kalnietis, Smits 11, Birjutis 2, Lukošunas, Brazdejkis 10, Dimša, Kavano 8, Butkevičijus 7, Ulanovas 7.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Jede mi se nešto slatko

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati