Košarka

Direktno.rs

03. 05. 2022. 21:50 0

Alimpijević pravi čuda: Bursa u finalu Evrokupa!

Košarkaši Burse napravili su novo košarkaško čudo pošto su u polufinalu Evrokupa slavili protiv Andore 85:68 i tako su obezbedili finale drugog po kvalitetu evropskog košarkaškog takmičenja.

Tim srpskog trenera Dušana Alimpijevića, posle pobeda u gostima protiv Partizana i Cedevite Olimpije, nastavio je tako da piše najlepšu košarkašku bajku ove sezone pošto se sada nalazi na samo jedan korak od nastupa u Evroligi, za šta im ni najveći košarkaški fanatici nisu davali šansu na samog početku sezone.

Od starta meča košarkaši Burse su imali blago vođstvo, ali je Andora brzo odbila njihov nalet. Usledila je serija od 15:0 domaćih košarkaša za ubedljivo vođstvo 20:9. Ipak, turski tim je uzvratio istom merom, pa je posle serije 13:0 gost vodio sa 22:20.

I do poluvremena viđena je slična slika. Bursa je do sredine deonice čuvala minimalnu prednost, Andora je potom izjednačila i povela 33:29, da bi se Bursa, po ko zna koji put u ovoj plej of seriji vratila u meč i preuzela vođstvo za 38:34.

Odlična igra Alimpijevićevog tima se nastavila. Tako je Bursa u prva tri minuta treće četvrtine stigla do 10 poena prednosti, pa je trener Andore odmah reagovao tajm-autom. Međutim, umesto bolje igre, Andora je pravila neverovatne greške koje je Bursa kažnjavala iz svih pozicija. Tako je prednost konstantno rasla za +16 i 59:43. Delovalo je da je Bursa prelomila meč i da drži sve pod kontrolom, ali su domaći košarkaši ipak uspeli da se pokrenu i uhvate priključak serijom 13:4.

U poslednju deonicu Bursa je ušla sa sedam poena prednosti, a blagi pad u igri je odmah prekinut. Gosti su ponovili igru sa početka treće četvrtine, odmah vratili dvocifrenu prednost. Andora je srljala iz greške u grešku, pa je poraz za njih bio neizbežan.

Posle nove pobede, Alimpijević će sa Bursom igrati veliko finale Evrokupa protiv boljeg iz duela Valensije i Virtusa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati