Košarka

[ Izvor: Sportske.net ]

23. 09. 2021. 21:14 2

TELEFON?! Žoc ima metode koje svi ne prihvataju (VIDEO)

Sa devet Evroliga u svom CV-u, Željko Obradović se svrstao među velikane u poslu košarkaškog trenera, ali malo ko je obraćao pažnju na metode koje koristi na treninzima i zbog kojih njegovi timovi postižu vrhunske rezultate.

Na nedavnom turniru u Opatiji, trofejni trener je otkrio na koji način pokušava da sačuva koncentraciju košarkaša.

"Ja nikad ne nosim telefon na trening, doručak, ručak i večeru i to ću da tražim i od svojih igrača. To zahteva koncentraciju, jer kad uđu u autobus kad ih vidim kako listaju telefone znam kakav će trening da mi bude. Desilo se na dan utakmice da sam dao trening šuta, a da se igrač povredio. Bio je par meseci odsutan upravo iz tog razloga, jer je došao na trening a da nije razmišljao o bilo čemu", rekao je Obradović.

Otkrio je plastičnim primerom na koji se način vrhunski košarkaši izdvajaju od drugih.

"Moje iskustvo govori da kad dođem na trening nekom je potrebno da objasniš jednom, a nekome 100 puta i nema šanse da te ne razume. I to je tako ceo život. Po tome se i razlikuju igrači. Pravi i veliki igrači jer brzo shvataju, imaju koncentraciju, a nekome moraš da pričaš ne znam koliko puta, da ponavljaš kao što ja sad trenutno ponavljam, a i ranije sam ponavljao. Stalno misliš sad će da shvate. Pogotovo za one mlađe ima i drugih stvari u životu, knjiga, fakultet, bavi se nečim drugim, nije to za tebe. Ja sam tu direktan. Neki su se ljutili, neki nisu, neki su se zahvaljivali, ali to je tako. Ja insistiram na koncentraciji", rekao je Obradović koji će debi u zvaničnim mečevima za Partizan imati u ponedeljak na gostovanju u Zadru.

Celo predavanje možete poslušati na videu koji se nalazi ispod ovih redova.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati