Košarka

Direktno.rs

06. 07. 2021. 09:56 45

Vlast bi da milionima evra u KK Partizan stopira skandiranje "Vučiću, pederu"

Srpska košarka je doživela istorijski neuspeh i bolan udarac od koga će se dugo oporavljati. Reprezentacija Srbije, kojom smo se toliko ponosili, neće ići na Olimpijske igre, iako je Beograd organizovao kvalifikacioni turnir, u koji su uloženi milioni. I sada nam džaba sve, i milioni evra ulaganja u Partizan i Zvezdu, kad nam se košarka uništava, kad je sve dnevna politika. U tu svrhu Vučić i aktuelni režim, kako se može čuti, pumpaju ogromnu svotu novca u Partizan, kako bi se stopiralo skandiranje "Vučiću, pederu".

Naša košarka tumara u mraku. Naša košarka je izgubila identitet. Budućnost igre pod obručima je ne tako svetla.

Velika odgovornost leži u Crvenoj zvezdi i Partizanu, klubove u koje su upumpane ogromne svote novca, a tim milionima su dovođeni stranci, dok su mladi srpski košarkaši zapostavljeni. Rezultati se vide, a potvrda je samo stigla u nedelju, kada su "orlovi" dobili šamar.

Ali, ne brine to, izgleda, mnogo ljude koji vode državu i koji se za sve pitaju u dva naša najveća kluba. Stoga je odlučeno da se upumpa ogromna količina novca u Partizan, iza kog je razočaravajuća sezona.

Crno-beli nisu uspeli da osvoje nijedan trofej, takmičenje u ABA ligi završili su na sedmom mestu, u Superligi su zaustavljeni u polufinalu, dok u Evrokupu nije napravljen iskorak.

Zato je klub iz Humske u novu sezonu ušao sa mnogo većim ambicijama. Krajem juna povučen je prvi, i to kakav potez. Na mesto trenera doveden je Željko Obradović, devetostruki šampion Evrope, a u petak je dovedeno i prvo pojačanje - Kevin Panter.

Reč je o košarkašu koji je u sezonu 2019/20. nosio dres Crvene zvezde, a prema informacijama "Eurohupsa", ugovor sa Partizanom biće najveći u istoriji srpske košarke, budući da je potpisao na dve godine i inkasiraće 2,5 miliona evra.

I ne žele na tome da se zaustave crno-beli, već su posle Obradovića i Pantera spremni da se dodatno pojačaju - sve samim zvezdama evropske košarke, a kako se navodi, u pregovorima su i sa Nemanjom Bjelicom, zvezdom naše reprezentacije.

Kako se može čuti iz više izvora, Partizan je bivšem košarkašu Crvene zvezde, Kahe Laboral, Fenerbahčea i NBA klubova spreman da ponudi bogat ugovor. I nije jedini Bjelica koji je na radaru Partizana, budući da je na korak do potpisa sa crno-belima Vladimir Micov, kome je istekao ugovor sa Milanom, pa bi u Humskoj pomovo mogao da zaigra sa Kevinom Panterom.

Pored iskusnog dvojca, Bjelice i Micova, strani mediji pišu da je Partizan u pregovorima sa Kej Sijem Riversom, bivšim košarkašem Crvene zvezde, ali i Alenom Smailagićem, koji se nije snašao u dresu Golden Stejta.

Dakle, crno-beli su dobili veliki budžet dolaskom Željka Obradovića na kormilo kluba, pa se sve češće mogu čuti komentari, ali i konstatacije da su sva ova zvučna pojačanja, kao i dolazak Žoca, pokušaj Aleksandra Vučića da zaustavi sve glasnija skandiranja "Vučiću, pederu", koja su se mogla čuti poslednji put na meču polufinala Superlige između Partizana i Mege.

Na tribinama je bilo ćutanja sve dok je Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, kontrolisao navijače, kada nije ni bilo povika, međutim sve se promenilo na pomenutom meču 3. jula, kada su "grobari" pokazali šta misle o predsedniku Srbije.

Vučić to, očigledno, ne želi da dopusti, pa iako priča da mu takva skandiranja ne smetaju, postupci prvog čoveka države govore nešto poptuno drugačije. Jer, kako se može čuti, država je velikim novcem ušla u Partizan, što je samo pokazano prvim akvizicijama (Obradovićem i Panterom), na čemu se definitivno neće zaustaviti, pa se komentariše da je to njegov pokušaj da stavi pod kontrolu navijače crno-belih.

O tome je pričao i Vladimir Vuletić, predsednik pokreta "Crno na belo za pravednu Srbiju", u intervjuu za "Slavija info".

- U toku su pregovori između SNS i potencijalnog novog vođe navijača Partizana koji će dobiti glavni zadatak da ućutka navijače i druge gledaoce da ne skandiraju predsedniku Vučiću. Dodatno se Vučić potrudio, pa je za tri miliona evra angažovao Željka Obradovića jednog od najboljih trenera - rekao je Vuletić, ali i naveo:

- Tribine će grmeti: Vučiću, pederu! One će ga srušiti!

Da li će dolaskom Obradovića i Pantera, možda Micova, Bjelice, Smailagića i Riversa, Vučić uspeti da smiri navijače Partizana ili će bunt među "grobarima" i dalje biti na snazi, saznaćemo već u septembru, kada počne nova sezona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 45

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati