Košarka

S. I.

11. 02. 2021. 10:40 0

Partizan brani "Žučka", Mega pretnja, "Zvezda covid"

Finalni turnir Kupa "Radivoja Koraća" igra se od danas do nedelje u Novom Sadu, a aktuelni osvajač ovog trofeja Partizan je prvi favorit za prvi pehar u sezoni, Mega će biti velika pretnja, dok je Crvenu zvezdu sasekao koronavirus i pitanje šta može bez petorice igrača.

Partizan je favorit, brani trofej i takmičenje započinje utakmicom sa Borcem iz Čačka (19.00). Kapitenu crno-belih Novici Veličkoviću će to biti 500. meč u crno-belom dresu.

- Borac je ekipa koja nas je dva puta nadigrala ove sezone, momci zaslužuju svaki respekt, i to moramo imati na pameti od prve sekunde na utakmici. Kup je takvo takmičenje da nemate pravo na popravni. Borac ume da igra, u oba naša meča su pokazali da im lopta ide fantastično, da imaju odlične šutere u ekipi, da znaju šta hoće, a na nama je da spremimo odgovor na to i da idemo korak po korak. Ja idem da osvojim Kup. Specifično je takmičenje, igraju se tri utakmice u četiri dana, ako se prođe do finala. Ekipa mora da razmišlja tako da idemo da osvojimo trofej. Partizan ne treba drugačije ni da razmišlja - poručio je kapiten crno-belih.

Trener Borca Marko Marinović je dva puta nadmudrio trenere crno-belih u ABA ligi, prvo Vlada Šćepanovića pa posle i Saša Filipovskog. Ali...

- Istina, mi smo pobedili dva puta ove sezone, ali samo neozbiljan čovek može da kaže da je to bilo normalno i očekivano. Partizan je institucija srpske košarke, nema ove godine dobre rezuzltate ali su dobra ekipa. Nema sumnje, mi ćemo dati sve od sebe, a nadam se da će to biti dovoljno za pobedu. Nećemo se predavati, to je sigurno. Da kažem da imamo visoke ambicije, recimo da osvojimo Kup, bilo bi vrlo neozbiljno. Ali ukaže li nam se šansa protiv crno - belih, nećemo je propustiti - rekao je Marinović.

Crvena zvezda bez petorice zaraženih igrača Voldena, Nnoka, Hola, Koloma i Duopa Rita i bez petorice članova stručnog štaba odlazi u Novi Sad. I prvi put u poslednjih ko zna koliko godina nije favorit za trofej koji već tri godine krasi samo vitrine Partizana.

- U situaciji kada nam je zdravlje na prvom mestu, idemo u Novi Sad sa nedoumicom u kom sastavu ćemo nastupiti na završnici Kupa Radivoja Koraća. U okolnostima koje se menjaju praktično iz dana u dan, ono što nas raduje je da ćemo bez obzira na broj igrača, učestvovati na završnici kupa i biti deo završnog turnira. Sve ostalo je u ovom trenutku u drugom planu. Želimo da se stabilizujemo u narednom periodu sa zdravljem igrača i članova stručnog štaba, bez obziran na veliki broj utakmica, kako bi stoički izneli veliki broj obaveza koje nam predstoje. Korona nas je nažalost deklasirala, nemamo veliki broj igrača i članova stručnog štaba zbog virusa i potpuno je jasno zašto je naše osnovno razmišljanje, da je zdravlje najvažnije i na prvom mestu. Situacija nije nimalo prijatna - rekao je trenere crveno-belih Dejan Radonjić.

Trener košarkaša Radničkog iz Kragujevca Ivica Vukotić najavio je da će Zvezdu pokušati bar da namuči Crvenu zvezdu u četvrtfinalu.

- Izvukli smo najtežeg protivnika za najlakšu utakmicu. Mi smo samim plasmanom na ovaj turnir napravili veliku stvar za promociju kluba i pokazali da se Kragujevac polako vraća na veliku košarkašku mapu Srbije, tako da u Novi Sad odlazimo prvenstveno da uživamo i da se izmerimo sa jednom evroligaškom ekipom, kao što je Crvena zvezda - rekao je Vukotić - Na nama je da pružimo maksimum i odigramo što je moguće borbenije i jače, kako bismo ekipu Crvene zvezde, koja na ovaj turnir dolazi u oslabljenom sastavu, pokušali bar da namučimo.

Mega igra veoma dobro ove sezone, na putu joj prvo stoji Mladost, pa onda pobednik meča FMP - Vojvodina što znači da bi mogli do velikog finala i borbe za trofej.

– Kup je jako zanimljivo takmičenje koje ima specifičnu težinu, svaka utakmica je „ideš dalje ili ispadaš“ što povećava pritisak i daje mu posebnu draž. Svi timovi dolaze posebno motivisani svako tu vidi neku svoju posebnu šansu. Bez obzira na sve to, na nama je da se spremimo kao što smo to i do sada radili, bez velikog pritiska, da se skoncentrišemo samo na sledećeg protivnika i da tako gledamo utakmicu. Naš prvi protivnik je ekipa Mladosti koja ima veoma dobar tim, nisu slučajno prvi u KLS-u. Imaju i dobar broj kvalitetnih i stranih igrača. Na nama je da pronađemo njihove mane u igri i način na koji da ih napadnemo, da odigramo dobru utakmicu za koju se nadam da će nas odvesti u polufinale - istakao je kapiten Mege Milenko Tepić.

Četvrtfinale Kupa "Radivoja Koraća", danas se sastaju:

A) Mega Soccerbet - Mladost 15.00 (mala dvorana SPENS)

B) FMP - Vojvodina 17.00 (velika dvorana SPENS)

C) Partizan NIS - Borac 19.00 (mala dvorana SPENS)

D) Crvena zvezda mts - SPD Radnički d.o.o. 21.00 (velika dvorana SPENS)

Polufinale, subota igraju se u velikoj dvorani SPENS u subotu:

Pobednika A - Pobednik B 18.30

Pobednik C - Pobednik D 21.00

Finale je na programu u nedelju 14. 2. 2021. u 21.00 u velikoj dvorani SPENS.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati