Košarka

[ Izvor: Mozzart sport ]

25. 02. 2020. 14:35 0

Crveno-belima ukinuta zabrana dovođenja igrača

Posle skoro mesec dana otkako je Olimpijakosu onemogućeno da registruje nove igrače, Disciplinska komisija Evrolige donela je zvaničnu odluku, dan pre isteka prelaznog roka. Klubu iz Pireja skinuta je kazna oko zabrane dovođenja pojačanja, ali će Olimpijakos u naredne dve sezone morati da smanji planirani budžet za plate igrača.

Još 31. januara Evroliga je posle detaljne istrage kaznila grčkog velikana zbog neisplaćenih dugovanja, pa crveno-beli iz Pireja nisu bili u mogućnosti da registruju Šakila Mekisika i Dvajta Bajksa, koji su stigli polovinom februara.

Sutra je poslednji dan za registraciju igrača u Evroligi, pa trener Jorgos Barcokas može da odahne, pošto će dobiti dva nova pojačanja u finišu prelaznog roka za nastavak elitnog klupskog takmičenja. Pogotovo je laknulo Mekisiku i Bajksu, koji su mogli potencijalno da presede u civilu do leta da ovaj problem nije na vreme rešen, pošto Olimpijakos ove sezone nastupa samo u Evroligi.

Ipak, kazna crveno-belima iz Pireja nije u potpunosti ukinuta, pošto će im biti ograničen budžet za plate u naredne dve sezone. Bruto plata igračima biće umanjena za 7,5 odsto sledeće, odnosno pet odsto za sezonu 2021/22. Olimpijakos na plate troši 65 odsto ukupnog budžeta, pa će to naredne sezone biti smanjeno na 57,5, a posle toga na 60 odsto.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati