Košarka

Igor Velimirović

17. 02. 2020. 15:11 11

NIJE ZVEZDAŠKI ĆUTATI Ne igraju saopštenja, teren jedino merilo

Crvena zvezda je povratkom titule jasno definisala put za ovu sezonu, istorijskim budžetom je napravila osnovu za ciljeve u ABA ligi i Evroligi. Činjenicom da je to najveći budžet u istoriji klubova sa ovih prostora, a pitanje je da li je to osam miliona evra, ili prevazilazi to, za svaki poraz, pa i ovaj u Nišu, u finalu Kupa Koraća od Partizana, naravno, traži novi alibi i prebacivanje odgovornosti na nekog drugog.

Poslednjih 35 sekundi ogledalo su Košarkaškog kluba Crvena zvezda ove sezone. Izgubljenost, nesnalažljivost, odsutnost, nekomunikacija, nedisciplina, sve to karakterisalo je još uvek aktuelnog šampiona regionalne i srpske lige, koji je pokazao da je pred njim vraški težak put u četiri završna meseca sezone.

Šamar od Partizana je otvorio, ali i potvrdio sledeće probleme:

1. Priznanje da je odrađen slab prelazni rok

2. Da tim nema lidera

3. Nema čvrste ruke na klupi, uprkos Šakotinom iskustvu

4. Da su saopštenja o neregularnosti ABA lige suvišna naspram onoga čime Zvezda treba da se bavi.

Posle utakmice sa večitim rivalom najviše su se bunili i pojavljivali u medijima Branko Lazić i Bili Beron, jedni od najvećih krivaca na terenu za izgubljeni trofej, koji su pokušali da pronađu alibi na svakom koraku. Beron je zaboravio prošlosezonske trokorake, "četvorokorake" od (beše li?) istog sudije Ilije Beloševića? I Partizan je tada kukao, takođe... 

Kapiten Lazić, verovatno najskuplji domaći igrač u timu crveno-belih, više se isticao izjavama, svađom sa navijačima, takođe prebacivanjem odgovornosti na nekog drugog. Čak je i Vladimir Štimac, godinama dokazani i najborbeniji igrač, čim je došao sledio Lazićev primer sa javnim porukama navijačima, da smeju ovo, a ne smeju ono. Ipak, niko normalan, naravno, uvrede ne podržava, kao što ne podržava i izdizanje pojedinca i kolektiva u odnosu na sve i svakoga.

Ne, niko nije kriv crveno-belima, osim njih samih, prvo se svoje dvorište počisti, a tek onda se sedne i porazmisli:

1. Zašto se usred sezone dovode četiri nova igrača i trener?

2. Gde se izgubila evroligaška euforija, zašto su hale poluprazne?

3. Ko je dopustio da se ne ode u Podgoricu i da se tako Budućnosti pokloni pobeda?

4. Čemu ogroman broj stranaca i zapostavljenost domaćih igrača?

5. Hoće li se konačno stati na put teoriji zavere da su svi protiv Zvezde?

Gde je Davidovac posle povrede? Zašto Lazić ne pokazuje reprezentativnu formu? Šta je sa Simanićem? Dobrić je povređen... Šta znači dolazak Čovića i Kuzmića u "razvojni FMP", je l' to najveći interes naše košarke, da FMP pobedi Partizan? Da li je to poruka mladim domaćim igračima iz Železnika: Ostajte ovde i trpite pravila kakva jesu ili odlazite u beli svet? Neka objasni Dragan Šakota razliku u pobedi protiv Mege i porazu od Partizana? Posle Mege je rekao da bi mogao mnogo toga da prigovori svojim igračima...

Čemu tužba ABA ligi za period kada je Zvezdin predsednik Nebojša Čović bio predsednik lige, a sportski direktor Zvezde Žarko Čabarkapa bio sportski direktor lige, u kojoj se traži kazna za ovu sezonu?

Naravno da nisu svi protiv Zvezde, na sreću ima još dosta vremena da se sve ispravi i pokuša da se preko mrske im ABA lige, kako saopštavaju iz kluba, ipak uđe u Evroligu i naredne sezone. Prvo, crveno-belima je vraćen bod, zbog neodlaska u "Moraču", zahvaljujući kome će najverovatnije ući u plej-of. Drugo, Partizanu se u Nišu vratio pošteno odrađeni prošli derbi, kada je u žestokom ritmu utakmica, bio posvećen i ravnopravan rival večitom rivalu, sakrivajući i tada i sada podele na strance i domaće

Neće biti da je Zadar kriv za Zvezdine poraze, da je Ljubljana kriva u pogrešnoj proceni neodlaska u Podgoricu, da su Barani krivi zbog loše selekciji igrača, da se u Novom Mestu odlučuje koga dovesti na klupu... Pre je istina kako je nedopustivo da klub sa budžetom najvećim u istoriji naše košarke, ovako posrće i dobija packe, pa skoro, gde god stigne.

I dok autor nekad kultne TV emisije "Nije srpski ćutati" Dragan Bujošević, već godinama ćuti s pozicije direktora RTS na sva dešavanja u ovoj zemlji, mi pitamo: Je l' zvezdaštvo pitati sve ovo radi Zvezde i srpske košarke, ili je zvezdaštvo ćutati i kriti se zarad koristi malih ili velikih pojedinaca? 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati