Košarka

Milan Zarić

16. 02. 2020. 18:24 0

Žoc i Kalinić osvojili Kup sa Fenerom

Košarkaši Fenerbahčea, na čijoj klupi sedi Željko Obradović, a za koga igra Nikola Kalinić, osvojio je Kup Turske, pošto je u finalu savladao Darušafaku sa 74:71.

Na taj način su igrači tima iz Istanbula došli do sedmog Kupa u klupskoj istoriji, a prvog od 2016. godine.

Kada je reč o samom meču u Istanbulu, ona je bila kranje dramatična, pa se pobednik nije nazirao do samog kraja. Tako je Darušafaka na pet minuta pre kraja imala četiri poena prednosti, da bi Hikson i Datome trojkama doneli preokret.

Ali, tu nije bio kraj drami, jer se Darušafaka nije predavala do samog kraja. Nisu njeni košarkaši uspevali da pogode, što je omogućilo izabranicima Željka Obradovića da na 21 sekundu pre kraja odu na četiri poena prednosti - 70:66.

Međutim, već u sledećem napadu, nakon samo dve sekunde napada Damir je pogodio trojku, pa je bilo jasno da će pobednika odlučiti penal završnica.

U njoj je blistao Kostas Slukas, koji je ukupno postigao šest poena kada se meč lomio, dok su protivnici birali loša rešenja, što ih je na kraju i odvelo u poraz od 74:71.

Naš košarkaš Nikola Kalinić je dao veliki doprinos pobedi, pošto je za 32 minuta na terenu imao učinak od 12 poena, četiri skoka i tri asistencije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati