Košarka

29. 01. 2020. 22:00 0

Četvrtfinale sve bliže: Partizan razbio Darušafaku

Košarkaši Partizana napravili su krupan korak ka plasmanu u četvtfinale Evrokupa, jer su savladali Darušafaku sa 69:57 u četvrtom kolu Top 16 faze, pa sada imaju pobedu više od turskog predstavnika na dve runde pre kraja.

Bili su crno-beli u naletu u Evrokupu sve do prošlog kola, kada su nesrećno poraženi u gostima od Darušafake. Ali, na osvetu nisu dugo čekali, svega sedam dana, pa su u grotlu dvorane "Aleksandar Nikolić" pregazili Darušafaku. Ostvarili su treću pobedu u Top 16 fazi, pa imaju više nego dobre šanse da prođu u narednu fazu.

Darušafaka je ostala na dva trijumfa, pa je jasno da će se ova dva tima u naredna dva kola zajedno sa Virtusom (koji ima tri pobede) boriti za dva mesta koja vode u četvrtfinale.

Najzaslužniji za trijumf Partizana bili su Ognjen Jaramaz sa 15, Novica Veličković sa 11 i Nemanja Gordić sa 10. U poraženom timu su bolji od ostalih bili Džonatan Hamilton sa 17 i Bonzi Kolson sa 10 poena.

Partizan je ostvario zlata vrednu pobedu protiv Darušafake, iako nije bilo nimalo lako slaviti na ovom meču. Jer, turski tim je bolje ušao u meč, pa je u uvodnim minutima imao i šest poena prednosti (11:5).

Međutim, taj minus kao da je trgnuo crno-bele, koji su do kraja prve deonice zaigrali mnogo bolje i došli su na samo minus jedan. To je očigledno pokrenulo srpskog predstavnika, koji je u drugoj četvrtini potpuno razbio protivnika.

Briljirali su Gordić, Zagorac i Birčević, pogađali su sa distance, pa je prednost Partizana konstantno rasla. Kada se tome pridoda i vatrena podrška sa tribina, jasno je zbog čega je Darušafaka potpuno stala. Sve je išlo na vodenicu Partizana, koji je brzo došao do prve dvocifrene prednosti na meču.

Poveli su crno-beli sa 27:17, ali tu nije bilo kraj, budući da su u nekoliko navrata imali i najvećih plus 13. Međutim, tek u finišu su se gosti malo trgli, pa su na odmor otišli sa 10 poena zaostatka.

Još bolji su bili košarkaši Partizana u nastavku meča, jer su otišli i na dotad najvećih plus 15 (40:25), međutim uspela je Darušafaka da se oporavi od šoka u trećem kvartalu, smanjila je zaostatak, pa je u poslednji period ušla sa, za nju prihvatljivih, minus šest.

Tinjala je nada kod Turaka da mogu do preokreta, ali tu nadu je potpuno ubio Ognjen Jaramaz. Pogađao je odlični bek crno-belih onda kada je bilo potrebno odbiti napad Darušafake, odlično su ga pratili Zagorac i Gordić, te je gost potpuno razbijen.

Napravili su košarkaši Partizana seriju od 14:0, otišli su na 20 poena razlike (63:43) i rešili pitanje pobednika. Turci do kraja nisu mogli da se vrate u meč, iako su smanjili zaostatak, pa su crno-beli na kraju rutinski slavili sa 69:57 i ostali na prvom mestu.

U narednom kolu izabranici Andree Trinkijerija gostuju Virtusu i eventualnom pobedom bio obezbedili plasman u četvrtfinale Evrokupa. Darušafaka, sa druge strane, gostuje Trentu i pobeda na tom meču joj je imperativ.

PARTIZAN - DARUŠAFAKA 69:57 (16:17, 19:8, 14:18, 20:14)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Gledalaca: 7.467. Sudije: Šefi Šemeš, Ana Panter, Reno Geler.

Partizan: Volden 9, Zagorac 5, Pejdž 2, Gordić 10, Mekadu, Jaramaz 15, Veličković 11, Birčević 3, Janković 2, Tomas 3, Trifunović 5, Mozli 4.

Darušafaka: Ozmizrak 4, Agva, Braun 8, Demir, Hamilton 17, Vejseloglu 2, Ozdemiroglu 7, Lamb, Džons 6, Sav, Guler 3, Kolson 10.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati