Košarka

Direktno.rs

27. 01. 2020. 07:36 0

ZA OSKARA 10 partija Kobija koje se ne zaboravljaju

Bio je legenda na terenu i danas zauvek otišao u legendu. Kobe Brajant, čovek koji je sam postigao 81 poen na jednoj utakmici, stradao je u helikopterskoj nesreći.

Kobi Brajant jedan od najharizmatičnijih ličnosti NBA lige, imao je sjajnu karijeru i bio je omiljen u javnosti, ne samo u svetu košarke.

Svi će se sećati njegovih bravura, karijere. Čak 20 sezona proveo je u Los Anđeles Lejkersima i postao najveća ikona kluba, u kojem ga je Vladimir Radmanović učio bogatom srpskom jeziku. Osvojio je pet NBA titula, a treći je najbolji strelac svih vremena u najjačoj košarkaškoj ligi sveta. 

Kada mu je bio 39. rođendan, NBA liga mu je odala počast tako što je izabrala 10 najboljih utakmica, koje je imao u vanserijskoj karijeri. Pogledajte ih i sećajte se velikana, više ga nikad nećemo videti na parketu.

Podsetimo, Brajant je rođen 23. avgusta 1978. u Filadelfiji, a sa NBA karijerom započeo je odmah po završetku srednje škole. Kao 13. pika na draftu 1996. izabrali su ga Šarlot Hornetsi, ali su ga odmah prosledili u Lejkerse.

Dve sezone uzastopno (2005/06. i 2006/07.) bio je najbolji strelac NBA lige. U utakmici protiv Toronto Reptorsa, 22. januara 2006. Kobi je postigao 81 poen, što je drugi najbolji učinak nekog igrača jednom meču u istoriji. Ispred njega je samo Vilt Čemberlejn koji je 1962. postigao nestvarnih 100 poena u jednoj utakmici.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati