Košarka

Direktno.rs

26. 01. 2020. 20:55 2

Kobi je psovao na srpskom i voleo Srbe (VIDEO)

Svet je u suzama. Košarka je ostala bez jednog od najvećih svih vremena, Kobija Brajanta. Pamte se njegove psovke na srpskom jeziku, prilikom promašaja sa linije slobodnih bacanja, ali i pregršt lepih reči na adresu naših bivših i sadašnjih asova.

Za vreme poslednjeg Svetskog prvenstva u Kini, Kobi Brajant hvalio je srpsku reprezentaciju.

- Stvarno volim da gledam Nikolu Jokića. Zbog njegovih veština, zbog njegovih odluka... Ali, on nije jedini - rekao Kobi. 

- Volim i Bogdana Bogdanovića. Njegov šut, karakterističan napad. Dobar je Srbin - govorio je Brajant.

Poslednji put u karijeri gostovao je kao igrač u Sakramentu 8. januara 2016. sa Lejkersima, što je bila prilika za susret sa bivšim rivalima i velikim prijateljima Vladom Divcem i Predragom Stojakovićem.

- Divac mi je dao dres Šarlota sa brojem 8, to bi je bilo fenomenalno. On ima sjajan smisao za humor, koji se odlično uklapa sa mojim sarkazmom - rekao je američkim medijima Brajant, podsetivši na to da je trebalo da završi u Šarlotu, da ga oni nisu menjali za Divca.

To je bio deo trejda 1996. godine, kada su Los Anđelesu data prava da draftuje tada 17-godišnjeg momka pred kojim je bila neverovatna budućnost.

Odavno je poznato da su Divac, Vladimir Radmanović i ostali naučili "Crnu mambu" srpskim psovkama. Tako je je opsovao Jusufa Nurkića, na srpskom jeziku, odnosno na jeziku kojim se priča na ovim našim prostorima.

To je bosansko-hercegovački košarkaš otkrio u emisiji na "ESPN" koja je između ostalog bila posvećena legendarnom bivšem košarkašu Lejkersa, a u kojoj se pričalo o igračima koji su igrali protiv njega. 

- Kobi je šutirao bacanja, a ja sam sudije pitao kako je moguće da njega niko ne sme da pipne. Celo veče je šutirao bacanja. On mi je nešto dobacio na mom jeziku, a ja sam se začudio i pomislio: 'Nisam ga dobro čuo, ma on ne zna moj jezik' - počeo je priču Nurkić, a onda je rekao da se to ponovilo tokom meča.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati