Fudbal

[ Izvor: mediji ]

04. 10. 2024. 18:23 0

U senci katastrofe: Liga ne odlaže utakmice, navijači nude pomoć

Katastrofalne vremenske nepogode zadesile su Bosnu i Hercegovinu i tom prilikom je život izgubilo najmanje 15 osoba.

Usled ove tragedije, za sada, nijedna krovna sportska organizacija nije odložila planirane događaje za vikend.

Tako po planu "stoji" deseto kolo fudbalske Premijer lige, a mediji navode da bi tamošnji Savez trebalo da reaguje i pomeri termine mečeva.

Takođe, ovog vikenda počinje prvenstvo za košarkaše, kao i nastavak sezone za rukometaše i rukometašice, kao i druga takmičenja.

Samo na području Jablanice potvrđeno je 14 smrtnih slučajeva od strane službe za medije Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Takođe, jedna žena život je izgubila na području Fojnice, gde se veći deo grada našao pod bujicom.

I dok su neki delovi BIH odsečeni, na potezu su sve moguće službe za pomoć i sanaciju - fokus svih jeste na pomoći najugroženijima.

- Ljudski život je preči nego bilo koji pogodak, koš ili sportski uspeh, a nadamo se da su toga svesni i vodeći ljudi u sportskim savezima. Shodno svim događanjima i prekidanju putne "žile kucavice" Bosne i Hercegovine M-17, jedino logično rešenje je prekidanje svih manifestacija sportskih, kulturnih, a i izbornih u celoj državi - navodi u tekstu tamošnji "Sport sport".

A, pomoć nude i navijači, konkretno, oglasile su se pristalice kultnih Željezničara i Sarajeva.

- Povodom poplava koje su zadesile našu zemlju, grupa će se staviti na raspolaganje za bilo kakav vid pomoći. U skorije vreme biće objavljeni pozivi i informacije za način prikupljanja pomoći, ali i odlazak na pogođena područja - poručili su popularni "Manijaci".

Slična je bila poruka i od strane "Hordi zla".

- Nakon razornih poplava koje su pogodile gradove i naselja naše domovine, Udruženje navijača Fudbalskog kluba Sarajevo - Horde zla se stavlja na raspolaganje u svakom vidu pomoći nadležnim institucijama i organizacijama.

Pored pomenutih grupa, pomoć su ponudili i navijači mostarskog Veleža.

- Klub navijača "Red Army" se stavlja na raspolaganje svim spasilačkim službama na terenu, te pomaganje tim područjima stavljamo kao prioritet u našem delovanju. Zbog nastale situacije grupa neće prisustvovati narednom gostovanju i smatramo da smo korisniji na terenu kao pomoć našem narodu - poručili su navijači Veleža.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Pazi, vruće!

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati