Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

21. 09. 2024. 10:41 0

Bivši reprezentativac najavio kraj karijere

Bivši košarkaš Crvene zvezde, i bivši reprezentativac Srbije, Marko Jagodić Kuridža, najavio je kraj karijere!

U razgovoru za "Mozzart Sport", 37-godišnji veteran najavio je da će njegov dvogodišnji ugovor sa novosadskim klubom biti poslednji u njegovoj karijeri.

- Ako sve bude išlo po planu, Vojvodina će biti moj poslednji klub. Imam 37 godina, sledećeg leta puniću 38. Ugovor traje dve godine i kada on istekne - to će biti kraj - izjavio je Jagodić-Kuridža.

Vojvodina ove godine nastupa u ABA ligi 2, gde su prethodne sezone završili na drugom mestu, nakon što su izgubili u finalu od ekipe Spartak Office Shoes Subotica rezultatom 1:2.

Kao rodni grad njegovog poslednjeg kluba, Novi Sad će verovatno postati i mesto gde će Jagodić-Kuridža nastaviti život nakon košarkaške karijere.

- Deca su mi krenula u školu i ne želim više da ih selim. Ne mogu ništa da tvrdim sa sigurnošću, ali voleo bih da napravim uspeh sa ovim klubom i potom završim karijeru. Gde god da sam igrao, uvek sam nešto osvajao, bilo da su to šampionske titule, kupovi ili ABA liga... Voleo bih isto da postignem i sa Vojvodinom - naglasio je Jagodić-Kuridža. - Naravno, najvažniji cilj je ulazak u ABA ligu, ali svaki trofej bi mi mnogo značio.

Iskusni košarkaš je pred kraj karijere nosio i dres reprezentacije Srbije na EuroBasketu 2022, gde je prosečno beležio 3,7 poena i 3 skoka po utakmici, sa indeksom korisnosti (PIR) 6,7. Takođe je bio značajan deo nacionalnog tima u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023, gde je beležio 6,2 poena i 3,3 skoka uz PIR 7,8 u 11 utakmica.

Tokom svoje bogate karijere, Jagodić-Kuridža je igrao za Crvenu zvezdu u Evroligi, Budućnost VOLI u Evrokupu, kao i za nekoliko drugih evropskih timova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Supermen poza

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati