Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mocart sport ]

19. 09. 2024. 07:54 0

Zvezdin tim za Benfiku: Stiže energija sa klupe

Crvena zvezda je spremna za prvi korak u novoj eri Lige šampiona, ali i za još jedan iskorak na evrosceni. Rade Krunić i Silas su protiv Napretka pokazali da su u otimalnoj takmičarskoj formi, tako da će zauzeti svoje pozicije u startnih 11 i protiv lisabonskog giganta.

S obzirom na to da se očekuje utakmica visokog inteziteta, da bi žestoka borba mogla da traje svih 90 minuta, ključnun ulogu bi mogli da imaju i grači sa klupe za rezervne igrače. Jedan od glavnih aduta srpskog šampiona na isteku časa igre, kada Milojević obično pravi prve izmene, biće Nemanja Radonjić, čija bi energija mogla da da bude ključna za domaćina u poslednjih pola sata utakmice.

Blagu dielmu po pitanju izbora igrača Milojević je imao samo u špicu napada, ali se čini da je Bruno Duarte bliži izlasku na teren od starta meča od Šerifa Endijajea. Brazilac je u dobrom ritmu, postigao je šest golova na dosadašnjih devet mečeva u svim takmičenjima, dobro se uklopio u Zvezdin stil igre, pa ćemu Milojević pružiti poverenje napadaču koji je postigao dva gola u karijeri protiv Benfike. Ipak, nije pobedio nijednu od ukupno sedam utakmica koje je igrao u dresovima Vitorije Gimarais i Farensea (dva remija i pet poraza), pa ostaje da se vidi da li će se to možda sutra uveče promeniti.

Međutim, Šerifova uloga bi baš kao i Radonjićeva mogla da bude izuzetno važna u završnoj fazi utakmice. Senegalac sa ogromnom energijom ulazi u svaki meč, što može da optereti protivničku odbranu i omogući ostalim igračima da reaguju iz drugog plana. Možda baš Nemanji Radonjiću.

Odbrana Crvene zvezde je protiv Bode Glimta delovala kao sat, pa je Milojević neće menjati. Na desni bok će Ognjen Mimović, na levi Jong Vu Seol, dok će štoperski tandem činiti kapiten Uroš Spajić i novi miljenik Delija Naser Điga. Njima će sa gol linije sigurnost pružati potpuno oporavljeni Omri Glazer.

Rade Krunić je sa vrlo dobrom ocenom prošao test od 90 minuta protiv Napretka iz Kruševca, pa će preuzeti komandu veznim redom srpskog šampiona. Protiv Benfike zaigraće u tandemu sa Timijem Maks Elšnikom, od kojeg se takođe očekuje da napravi dodatni iskorak u svojoj igri i potvrdi da je vezista evropskog nivoa.

Trojka iza Duartea takođe deluje zacementirano. Silas će na desno krilo, Piter Olajika na levo, a između lider ove ekipe Mirko Ivanić. Pozajmljeni igrač Štutgarta nije imao sreće u nekoliko situacija protiv Kruševljana, ali je nagovestio da bi mogao da bude ozbiljno pojačanje za crveno-bele, pa bi bilo izvrsano da to potvrdi već sutra protiv vicešampiona Portugalije. Olajinka i Ivanić su igrači kojima Milojević neizmerno veruje i u ovom trenutku deluju nezamenjivo.

Naravno, svaka linija tima će u drugom poluvremenu moći da se osveži, a gladni prilike da zaigraju u Ligi šampiona biće i Felisio Milson, Luka Ilić, Dalsio, Vanja Drkušić... Većina njih će i dobiti šansu, samo zavisi od momenta i situacije na terenu stadiona Rajko Mitić.

Dakle, Crvena zvezda će na otvaranju Lige šampiona zaigrati u sastavu: Glazer - Mimović, Điga, Spajić, Seol - Krunić, Elšnik - Silas, Ivanić, Olajinka - Duarte.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati