Svet

[ Izvor: Mediji ]

19. 09. 2024. 19:52 1

Uhapšen suprug najbogatije Ruskinje, optužen za ubistvo (VIDEO)

Vladislav Bakalčuk, suprug najbogatije Ruskinje Tatjane Bakalčuk, uhapšen je u četvrtak u Moskvi pod optužbom za ubistvo, saopštili su njegovi advokati.

Hapšenja su usledila dan nakon pucnjave u kojoj su poginule dve osobe u moskovskoj kancelariji Vajldberisa, najvećeg ruskog onlajn prodavca, koja se nalazi nekoliko blokova od Kremlja, preneo je Rojters, a prenosi Radio Slobodna Evropa.

U pucnjavi je ranjeno sedam osoba, uključujući dva policajca. Bračni par Bakalčuk ​​je od jula u procesu razvoda.

Supružnici se međusobno optužuju za pucnjavu koja se dogodila u sredu. Do pucnjave je došlo nakon što je Vajldberis pre nekoliko nedelja finalizovao kontroverzni sporazum o spajanju koji je, prema AFP-u, lično odobrio ruski predsednik Vladimir Putin.

Taj potez spajanja Vladislav Bakalčuk ​​je osudio kao "ogromnu grešku". On je u sredu izjavio da je došao na unapred dogovoreni sastanak i da su prvi hitac ispalili zaposleni u kancelariji.

S druge strane, Tatjana je rekla da su Vladislav i njegove kolege pokušali da zauzmu kancelariju i da sastanak nije zakazan.

Tatjana Bakalčuk ​​je u sredu rekla na Telegramu da je grupa koju su predvodili njen suprug i još dvojica muškaraca, koje je identifikovala kao Sergej Anufrijev i Vladimir Bakin, pokušala da zauzme kancelarije Vajldberisa u ruskoj prestonici.

Tatjana Bakalčuk ​​(48) je najbogatija Ruskinja, a njenu imovinu magazin Forbs procenio je na više od četiri milijarde dolara.

Radio Slobodna Evropa na ruskom jeziku javio je u sredu da je Istražni komitet saopštio da je otvorio istragu o "elementima zločina" - uključujući ubistvo, pokušaj ubistva dve ili više osoba, nedozvoljeno posedovanje oružja i pokušaj ubistva pripadnika policijske snage.

Tatjana Bakalčuk ​​je osnovala Vildberries, ruski odgovor na Amazon, 2004. godine. Od tada, prenosi Rojters. Kompanija je izrasla od online prodavnice odeće do velike prodavnice za sve vrste robe.

Vladislavovi advokati saopštili su u četvrtak da je on uhapšen i optužen za ubistvo i pokušaj ubistva policajca. Prema njihovim rečima, to je "očigledno i nezapamćeno kršenje" prava njihovog klijenta. Poslovni spor je navodno vezan za restrukturiranje Vajldberisa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati