Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

01. 09. 2024. 07:58 1

Slavni klub otpustio trenera pred Crvenu zvezdu

Prvo kolo Lige šampiona u novom formatu donosi nam beogradski meč Crvene zvezde i Benfike, a Portugalci će u glavni grad Srbije doputovati sa novim trenerom. Nakon novog kiksa na početku sezone i remija protiv Moreirensea (1:1) dužnosti je razrešen nemački stručnjak Rodžer Šmit koji je klubu doneo dve šampionske titule.

Odluku je javnosti saopštio slavni fudbaler Rui Košta, koji je trenutno predsednik "orlova" iz Lisabona. Po njegovim rečima, rezultati nisu pratili očekivanja u klubu, pa je Nemac dobio otkaz. Novi šef struke će se tokom reprezentativne pauze upoznati sa igračkim kadrom, a zatim drugi meč na klupi Benfike imati baš u Beogradu.

- Mogu da vam potvrdim da Rodžer Šmit više nije trener Benfike. Zahvaljujem mu se za zalaganje i naporan rad tokom skoro dve i po godine, za dve osvojene titule i za brojne fudbalere koje je razvio kao trener. Iako smo želeli stabilnost u klubu, čak i nakon što nismo osvojili titulu, posle četiri meča nove sezone doneli smo odluku da promenimo trenera. Ponavljam, Rodžer više nije trener Benfike. Sada gledamo u budućnost. Već radimo na imenovanju novog šefa stručnog štaba, uskoro ćete znati ko je to - rekao je predsednik slavnog portugalskog kluba Rui Košta, nekadašnji fudbaler brojnih evropskih timova i reprezentativac svoje zemlje.

Benfika je u prva četiri kola portugalskog prvenstva osvojila samo sedam bodova. Dva puta su pobedili, po jednom remizirali i izgubili, a Sporting je sa četiri ostvarene pobede već stekao ogromnih pet bodova prednosti. To nikako ne zadovoljava ambicije kluba kojeg veoma brzo čeka meč protiv Crvene zvezde u Beogradu.

Nakon reprezentativne pauze početkom septembra, koja je za Benfiku već počela, slavni tim ima utakmicu protiv Santa Klare u portugalskom prvenstvu (14. septembar), a zatim dolazi u Beograd. Prvi meč u novom formatu Lige šampiona Portugalci igraju 19. septembra na stadionu "Rajko Mitić" protiv Crvene zvezde, a srpskom šampionu prednost bi mogla da bude to što će novi trener imati tek oko dve nedelje da upozna igrački kadar.

U njemu gotovo izvesno neće zateći mladog brazilskog napadača Markusa Leonarda, koji je po mišljenju mnogih jedan od najboljih igrača u trenutnom sastavu. On će po svemu sudeći stići u Al Hilal, za čak 40 miliona evra. Pojačaće konkurenciju u samom napadu, možda biti i saigrač Aleksandra Mitrovića ukoliko se promeni formacija, a Benfika verovatno neće krenuti u traženje zamene za njega jer je tokom leta već angažovala Vangelisa Pavlidisa, najboljeg strelca prethodne sezone u Holandiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati