Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

31. 08. 2024. 12:15 5

Stanojević odabrao novog kapitena Partizana

Aleksandar Jovanović je novi kapiten Partizana. Njega je dugo pratio status čoveka koji bi, na osnovu svega prikazanog, trebalo da nasledi Svetozara Markovića kad štoper ode iz Partizana i kako se to desilo pred kraj prelaznog roka, iskusni golman će napredovati u hijerarhiji i zadužiti traku.

Ovakav sled događaja je očekivan i prirodan posle Markovićeve selidbe u Viktoriju iz Plzenja, jer konkurs za novog kapitena nije ni otvoren. Samo će uoči treninga u subotu veče šef stručnog štaba Aleksandar Stanojević formalizovati ono što cela svlačionica oseća mesecima: da je njen lider upravo Jovanović.

Konkurenciju nije maltene nije ni imao. Neko će primetiti da je to usled velikog broja stranaca, od kojih je Bibars Natho još od 2019. u klubu i možda se Izraelac opravdao nadao kapitenskoj ulozi, međutim, Jovanović se nametnuo kao vođa u teškim trenucima. I na terenu i van njega. Prošle sezone bio je najboljih pojedinac Parnog valjka i bar u desetak utakmica sprečio veće rezultatsko posrnuće, da bi ovog leta, uprkos lošim timskim izdanjima u kvalifikacijama za evropska takmičenja, upravo oko njegovog imena bilo najmanje sumnji. Naprotiv, bilo je odbrana i na međunarodnoj sceni, ali i onih u Mozzart Bet Superligi (urkoćen penal protiv Železničara, bar dva "skinuta" zicera na meču sa IMT-om) koje su učvrstila stav da rođeni Nišlija zaslužuje Partizanovu traku.

Vredi podsetiti da napredak u karijeri 31-godišnjeg golmana prati i poziv selektora Dragana Stojkovića na okupljanje reprezentacije Srbije pred četvrto izdanje Lige nacija, što je dodatno suzbilo prostor za bilo kakvu dilemu da li je traka među crno-belima zasluženo dobila novog vlasnika. Po golmanskim i ljudskim karakteristikama Aleksandar Jovanović ju je apsolutno zaslužio.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati