Fudbal

Direktno.rs

24. 08. 2024. 15:34 0

Junajted "zaleđen" u 95. minutu: Brajtonu ceo plen!

Fudbaleri Brajtona pobedili su na svom stadionu ekipu Mančester junajteda sa 2:1 na startu drugog kola Premijer lige.

Heroj Brajtona bio je Žoao Pedro koji je u petom minutu nadoknade pogodio za 2:1, a prethodno su pogađali Velbek za "galebove", odnosno Dialo za goste.

Erik ten Hag je izveo identičnu postavu koja je započela i prvu utakmicu sa Fulamom, što znači da Bruno Fernandeš predvodio napad kao "lažna devetka", a pomagali su mu Rašford i Amad Dialo po bokovima, i iza Mejson Maunt.

Prvu šansu imao je upravo Dialo, koji se dobro ubacio posle centaršuta sa leve strane, ali nije uspeo da savlada Stila.

Brajton je ipak bio veoma dobro organizovan, u oba smera, a poveo je u 32. minutu posle odlične akcije koju je krunisao Velbek. Brajton je napao po desnom boku, loptu je potom na drugu stativu poslao Minte, a onda je Mitoma odlično pronašao Velbeka u petercu koji je iz klizećeg pogodio za 1:0.

Junajted je uzvratio samo tri minuta kasnije, Rašford je iz drugog pokušaja uspeo da pogodi mrežu, ali je iz VAR sobe stigla signalizacija da je bio ofsajd.

Brajton je bio konkretniji na startu drugog poluvremena, a u 53. minutu Milner je bio blizu gola, sa gol linije je intervenisao Dalo. Potom je šansu imao i Velbek, u 59. minutu glavom je gađao, prečka je sačuvala Onanu.

Samo minut kasnije stigla je kazna, na isteku časa igre, Mazraui je poslao dubinski pas, Amad Dialo je pobegao, "zalomio" čuvara, šutirao, a lopta je pogodila blok i prevarila Stila za 1:1.

Opet je Junajted došao do gola, ali nije imao sreće u 70. minutu posle divne akcije. Dialo je proigrao Bruna, ovaj poslao na drugu stativu do Garnača, koji je šutirao, ali je lopta ispred gola pogodila Zirkzea, koji nije mogao da stigne da se skloni, pa je umesto čistog gola, dosuđen ofsajd.

I onda, kada su svi mislili da je kraj, pojavio se Žoao Pedro. U petom minutu nadoknade nakon kornera, usledio je karambol u šesnaestercu, a onda je Adingra uvideo samog Pedra koji se "poklonio" i glavom pogodio za 2:1.

Do kraja nije bilo promene rezultata, pa je Brajton upisao i drugu pobedu, dok je Junajted ostao na tri boda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati